Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2011. február 25-e, vagyis a mai nap a végső határidő, amikor az egyéni vállalkozók eleget tehetnek a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüknek

2011. február 25-e, vagyis a mai nap a végső határidő, amikor az egyéni vállalkozók eleget tehetnek a személyi jövedelemadó bevallási kötelezettségüknek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2010-es évről, az APEH honlapjáról letölthető, 1053-as nyomtatvány kitöltésével nyilatkozhatnak az érintettek.

A 1053-as számú bevallás benyújtási határideje egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésre kötelezett magánszemélyek esetén: 2011. február 25-e. A posták meghosszabbított nyitva tartással készülnek. Az interneten keresztül benyújtott személyi jövedelemadó bevallás pedig éjfélig küldhető el.

A bevallási kötelezettség hatálya alá esők benyújthatják a bevallásukat papíralapú nyomtatványon, vagy a számítógépes keretprogrammal kitöltve, ügyfélkapus hozzáférés esetén, elektronikus úton.

A bevallásra kötelezettek között szerepelnek azok az egyéni vállalkozók is, akik tavaly váltak örökösi vagy özvegyi jogon egyéni vállalkozóvá, akik GYES vagy GYED mellett végezték a tevékenységüket. De azoknak is nyilatkozniuk kell, akik a 2010-es év egy részében szüneteltették egyéni vállalkozásukat.

Nem kell személyi jövedelemadó bevallást benyújtania annak a magánszemélynek, aki tavaly kizárólag adómentes jövedelmet szerzett, illetve akinek a személyi jövedelemadóját a munkáltatója állapítja meg.
Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-02-25 )

Tovább az archívumra