Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget értek a könyvtári mesefoglalkozások

Véget értek a könyvtári mesefoglalkozások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Utolsó Bőrönd-meséjéhez és egyben a programsorozat végéhez ért a városi könyvtár szünidei foglalkoztatója. A sorozatot idén a nyári szünidő végén indították el, segítve ezzel a gyerekek táborok utáni foglalkoztatását. A sorozat annyira népszerűnek bizonyult, hogy volt olyan alkalom, amikor egy óvodai csoport is meglátogatta őket. A kuflik meséjére több mint 20 család volt kíváncsi.

Bőrönd Ödön zenéjével nyílt ki a Bőrönd-mese a Bugát Pál téren. Ez volt a gyermekkönyvtár utolsó nyári mesefoglalkozása, amikor a kuflik bújtak ki a bőröndből. Ezek az érdekes babra, kiflire vagy kukacra hasonlító figurák nagyon népszerűek a gyerekek körében. Idén a tapasztalatokból kiindulva nem az iskola vége után közvetlenül, hanem később indították útjára a mesefoglalkozásokat.

– Eddig mindig az iskola vége után egy héttel már elkezdtük ezt a négy hetes foglalkozás sorozatot, most kitoltuk július vége, illetve augusztus elejéig, mert az volt a tapasztalat, hogy sokan mondták, hogy augusztusban már nincsenek táborok és nem nagyon tudják hová vinni a gyerekeket, ezért úgy gondoltuk, hogy ez így egy remek alkalom. – mondta Tóth Szilvia, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyerekkönyvtárosa.

Ezután saját kuflijukat is elkészíthették a kicsik. A programok között minden gyerek megtalálta a saját kedvencét.

A játékos mesefoglalkozás és barkácsolás idén is népszerű volt, mindegyik alkalmon körülbelül 20 gyerek vett részt. A hét kufli legújabb kalandjait a gyöngyösi moziban is megnézhetik a meserajongók.


Tovább az archívumra