Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Menetrend változás a kisvasútnál

Menetrend változás a kisvasútnál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Áttért az őszi menetrendre a Mátravasút. A járatok hétköznap csak Mátrafüred irányába járnak, és az eddigi öt helyett három vonatpárral közlekednek. Szalajkaházra csak szombat, vasárnap és ünnepnapokon közlekednek a vonatok. Hétvégén és ünnepnapokon a Gyöngyös-Mátrafüred vonalon továbbra is hat, a Gyöngyös-Szalajkaház vonalon pedig három vonatpár várja a kirándulni vágyókat.

Ősszel is igen közkedvelt a túrázók és családosok körében a kisvonattal való utazás, azonban fontos tudniuk, hogy mostantól hétköznap kevesebb vonatpár közlekedik, ugyanis a Mátravasút járatai átállnak az őszi menetrendre.

– Hétköznap a Mátrafüredi vonalon 3 vonatpáron utazhatnak a kedves utasok, viszont hétköznap a Szalajka-ház felé nem közlekedik kisvonat. Hétvégén és ünnepnapokon, viszont mind a két vonalon utazhatnak a kedves vendégek. A Mátrafüredi vonalon 6 vonatpár közlekedik, míg a Szalajka-házi vonalon 3 vonatpár közlekedik. – tájékoztatott Vígh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.

Vígh Ilona kiemelte: szeptember 2-án az Egererdő Zrt. megrendezi a 10. erdészeti nyílt napot, amelyre kisvonattal is érkezhetnek az érdeklődők. Fontos változás, hogy az esemény új helyszínen lesz, a Mátrafüredi park helyett most a Mátrafüredi Szakiskolában rendezik. Emellett további programjaikról is beszélt a kommunikációs és közjóléti vezető.

– Szeptemberben szarvasbőgő járatokat rendezünk, 18-án és 25-én. Tájékozódni a Facebook oldalunkon lehet, és fogadjuk majd a regisztrációkat is. Ami még ebben az évben megrendezésre kerül a Mátravasúton, az a Mikulásvonat, hiszen idén is ellátogat hozzánk a mikulás. Bízunk benne, hogy a koronavírus miatti intézkedések nem gátolnak meg minket ebben a tervünkben és ugyanúgy, ahogy már több éven keresztül, meg tudjuk rendezni ezeket a rendezvényeket. – mondta Vígh Ilona.

Jegyárakban nincs változás, ősszel is a nyári jegyárakkal várják az utasokat.


Tovább az archívumra