Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Időpontfoglalás nélkül ismét várják az örökbefogadókat

Időpontfoglalás nélkül ismét várják az örökbefogadókat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra időpont-egyeztetés nélkül lehet látogatni az árva kutyákat a gyepmesteri telepen. Mostantól hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton délután 1 és 3 óra között várják az örökbefogadókat, és ilyenkor lehet adományokat is vinni. A telep most is teltházzal működik, és a gyepmester tájékoztatása szerint csökkent az örökbefogadási kedv. Ha valaki segíteni szeretné az egyesület munkáját, leginkább száraztáppal és fertőtlenítőszerekkel teheti ezt meg.

Stábunkban is gazdijelölteket látnak a kiskutyák az ideiglenes kennelben, de hasonló módon örülnek a tízórainak is. Ezeket a kölyköket is örökbe lehet fogadni a gyepmesteri telepen, és most már időpontfoglalás nélkül. A koronavírus miatt eddig előre egyeztetett időben várták az adományozókat és gazdikat, mostantól azonban szerda és vasárnap kivételével minden nap délután 1 és 3 óra között várják a látogatókat.

– Van, aki csak adományt szeretne hozni, van, aki kutyát is szeretne örökbe fogadni, van, aki csak szétnéz, mert még nem biztos benne, hogy milyen kutyát szeretne. tehát változó indokkal. – mondta Bozsik András gyepmester.

A nap további részében az állatok etetése, takarítás, és orvosi ellátás történik. Mint azt Bozsik András elmondta: sajnos enyhült az örökbefogadási kedv, és most is teltházzal működik a telep, minden kennel foglalt.

– Eddig 10 fölötti kutyát adtunk örökbe havonta, most örülök, ha 6-8 darabot elvisznek, pedig most kölyökkutyánk is van. Most egy kicsit stagnál, remélem, hogy ez megerősödik, és bízom benne, hogy a tél nem fogja visszarettenteni az embereket az örökbefogadástól. – mondta Bozsik András.

Aki segíteni szeretne, leginkább száraztáppal, fertőtlenítő-, és tisztítószerekkel teheti meg, hiszen a kutyák élelmezése, és a kennelek tisztántartása a legfontosabb. Aki pedig befogadna egy árva állatot, chippel ellátva, a kötelező oltások megkapása után viheti haza, ezek megtérítésével.


Tovább az archívumra