Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 9. helyen végzett Lévay Petra a Paralimpián

9. helyen végzett Lévay Petra a Paralimpián

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kilencedik helyen végzett a tokiói paralimpián a gyöngyösi származású Lévay Petra. A paratriatlonista a játékok után televíziónknak nyilatkozott először, azt mondta: nagyon boldog, hogy a rengeteg munka és kitartás meghozta a gyümölcsét, hiszen elsődleges célja az volt, hogy kijusson a paralimpiára.

A parasportlövőkkel együtt szállt repülőre Lévay Petra paratriatlonista augusztus 24-én. Talán legnagyobb álma vált valóra, hiszen tagja volt annak a 38 fős csapatnak, amely megmérethette magát az ötkarikás játékokon. Petra televíziónknak nyilatkozott először hazajövetele után, azt mondta, még mindig nehezen ocsúdik fel az élmények után. A kint töltött időben több nehézséggel találta szembe magát, úszni például csak a verseny előtt tudott, hiszen problémás volt a medence 31 fokos vizének tisztasága, és az időjárás sem volt a legoptimálisabb, hiszen meleg volt, és magas a páratartalom. Petra azonban ezek ellenére is igyekezett pozitív maradni.

– Igyekeztem azt tudatosítani magamban, hogy nincs rajtam nyomás, hiszen az elsődleges cél az volt, hogy kijussak a paralimpiára, minden, ami utána jön, az már ajándék. Azért persze sportoló vagyok, és ebből fakadóan igyekszem azért nagyravágyó lenni, már az eredményeket tekintve. – mondta Lévay Petra paralimpikon.

Petra kategóriájában összesen tíz versenyző kvalifikálhatta magát. A gyöngyösi paratrianolista azt mondta: mindenkin érződött, hogy ez a verseny nem hasonlítható össze mással, és elmondhatatlan érzés a paralimpián rajthoz állni. Lévay Petra azt mondta: most futott be először mosolyogva a célba.

– A négykörös futás utolsó körén, a 9. helyezésem biztosnak volt mondható, ugyanakkor a 8. helyen haladó versenytársam,- őt már nagyon jól ismerem, tudom, hogy rendkívül jó futó- és láttam, hogy már nincs esély arra, hogy őt utolérjem, ezért volt alkalmam arra, hogy átéljem ezt az utolsó, negyedik kört és felfogjam, hogy hol is vagyok én. – mondta Lévay Petra.

Petra kedden ért haza, és csak most árulta el, hogy az elmúlt hónapokban sérülten edzett, és nagy fájdalmai voltak a lábában, úgyhogy most az elsődleges, hogy meggyógyuljon és kipihenje magát.

A paralimpia szeptember 5–ig tart, eddig 6 aranyat, 4 ezüstöt és 3 bronzérmet szereztek a magyar parasportolók. Egy gyöngyösi sportolóért még izgulhatunk, Juhász Tamás kajak-kenu versenyszámban méretteti meg magát.


Tovább az archívumra