Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli nyitvatartás a strandon

Téli nyitvatartás a strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A szabadtéri 50 méteres medence még használható, de már a téli üzemmódban működik a strand. Az intézmény szeptember elsejétől a téli nyitvatartás szerint várja vendégeket, akik így újra igénybe vehetik például a szaunát is. A strand üzemeltetői fejlesztéseket is terveznek, az elképzelések szerint jövőre egy új medencével gazdagodhat a fürdő.

Néhány héttel ezelőtt még gyerekek tömege lepte el a vízi akadálypályát a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon, az ősz beköszöntével, és a téli üzemmódra való átállás óta azonban már nem található meg az élményelem a szabadtéri 50 méteres medencében. Az intézmény szeptember elsejétől téli nyitvatartás szerint várja vendégeket, így a strand – szerda kivételével – délután 6 órakor bezárja kapuit. Az árak és az elérhető bérletek azonban változtak.

– A bizonytalan következő hetek, vagy hónapokra tekintettel mi nagyon leszűkítettük az ártáblát, hiszen elképzelhető az is, hogy különböző igazolványokkal lehet látogatni a strandot, vagy egyáltalán nem is lehet majd. Ezért most kivételesen kivontuk a forgalomból az úgynevezett éves, vagy féléves bérleteket. Próbáltunk 10, vagy maximum 30 alkalmas bérletre koncentrálni, ezek is jelentős kedvezményt tartalmaznak. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A téli üzemben a vendégek újra használhatják a szaunát, valamint hosszú idő után ismét elindult az óvodai úszásoktatás is. A nyári szezon változó forgalmat hozott a strandon – mondja az ügyvezető, aki szerint a melegebb napokon a megszokott látogatószámot produkálta a strand, azonban a koronavírus az üzemeltetést is megnehezítette.

– A mi gyöngyösi strandunk sportosabb, hidegvizes rendszerű medencékkel bír, így akkor jönnek sokan, amikor nagyon nagy meleg van. Idén volt pár ilyen napunk, azt lehet mondani, hogy az úgynevezett klasszikus, normál időszakra emlékeztetett egy jó pár nap. Volt viszont, amikor nagyon átlag alatti volt a látogatottság, főleg az elején indult nehezen, amikor csak az oltottsági papírral lehetett bejutni a strandra. Viszont ami örömteli, hogy sok volt a sportrendezvény. – mondta az ügyvezető.

Juhász Péter elárulta, a tervek szerint a jövő nyári szezonra egy körülbelül 130 centi mély medencével gazdagodhat a strand.


Tovább az archívumra