Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Péntektől fesztivál

Péntektől fesztivál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pénteken kezdődik Gyöngyös legnagyobb rendezvénye, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál. A háromnapos fesztivál sztárfellépői között szerepel a Hooligans, Majka és Curtis, valamint ByeAlex és a Slepp is. A színpadi műsorok, kulturális és folklór programok mellé tizenkilenc mátrai borász tételeit lehet kóstolni. A szombati Görgényi László gulyásfőző versenyre húsz csapat nevezett.

Épül a színpad. A szüreti sétányon ma már a faházak telepítése is elkezdődött. Pár nap múlva benépesül a Fő tér, és kezdetét veszi a háromnapos Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál. A helyi csoportok mellett idén is a hazai zenei élet meghatározó előadói koncerteznek majd.

– Mindhárom nap lesznek helyi fellépőink, azután közepes nevek és nagy sztárok, ez mindennapra elmondható. Péntek este a Hooligans zárja a nagyfellépők sorát, szombaton Majka és Curtis koncertet láthatnak a nézők, vasárnap pedig ByeAlex és a Slepp zárja a háromnapos fesztivált. – mondta Válik István, a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ rendezvényszervezője.

A szervezők számos kísérő programmal készülnek a hétvégére. Itt, a nagytemplom előtti téren lesz a vidámpark, a könyvtárudvarban pedig helytörténeti vetélkedő, kézműves foglalkozás és kiállítás zajlik, mellette a Mátyás király utcai kavicsos parkolóban pedig a főzőcsapatok kapnak helyet. A kulturális programok mellé tizenkilenc borászat több száz tételét lehet majd megkóstolni a faházakban.

– Ez már több éve egy bevett szokás, hagyomány, hogy nem kell készpénzzel készülniük a kedves látogatóknak, zsetonárusító faházakat helyezünk ki, mint mindig, most is. Zsetont tudnak vásárolni és a zsetonok értékében tudnak a borászoknál bort kérni. – mondta Kovács Zita, a Mátrai Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke.

A nagykoncertek után sem ér véget az este, a kései borozáshoz pénteken a Random Acoustic, szombaton pedig Mága Alex szolgáltatja majd a térzenét.


Tovább az archívumra