Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bálint György emlékére

Bálint György emlékére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Emléktáblát avattak Bálint György tiszteletére a Detki Keksz Kft. telephelyén, ahol a kertészmérnök, gyöngyösi díszpolgár szülőháza áll. Az ünnepségen Bálint gazda özvegye, Récsey Antónia, valamint az egykori munkatársak és a vállalat vezetői is részt vettek.

Bálint György hajdani szülőháza mellett épült fel Halmajugrán a Detki Keksz gyára. Az épület – ahol egykoron Gyöngyös díszpolgára gyermekkorát töltötte – egy emléktáblát kapott, hogy méltó módon őrizze a kertészmérnök emlékét.

– Gyuri bácsit ismertem, nagyon-nagyon szerettem, és az ötlet, hogy tábla kerüljön erre a házra, ami az övé volt, ez az ő ötlete – ezért tartottuk ezt fontosnak. Tavaly nem tudtuk ezt megcsinálni, most igen. – mondta Pavlova Olga, a Detki Keksz Kft. vállalati kapcsolatokért felelős vezetője.

A meghívottak jó szívvel emlékeztek vissza az ország Bálint gazdájára, azokra az időkre, amikor még Visontán volt TSZ-elnök.

Récsey Antónia, Bálint gazda özvegye elmondta, férje itt, vidéken érezte jól magát igazán, hiába élt Budapesten. Ezért is nagyon fontos ez az emléktábla.

– Az, hogy az ő emlékét így megőrzi ez a kekszgyár, ami egy kicsit már átalakult, nem is kicsit, nagyon – de azért még vannak bent kilincsek, meg ablaktáblák, ami a régi házból valók. Én nagyon boldog vagyok, hogy egy házat úgy felújítanak, hogy valamit meghagynak belőle, és a Gyurka nagyon szeretett itt lakni. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés. – mondta Récsey Antónia.

Az 1982-ben épült üzem területén található ház ma a gyárt kiszolgáló irodáknak ad helyet.


Tovább az archívumra