Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több gyöngyösi is Heves Megyéért kitüntetésben részesült

Több gyöngyösi is Heves Megyéért kitüntetésben részesült

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösi siker a díjátadón, Heves Megyéért kitüntetést kapott a Bugát Pál Kórház közössége, Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója, valamint Nagy Zoltán királyi főszakács. A közel 30 éve alapított díjat azok kaphatják meg, akik kimagasló, példamutató tevékenységükkel hozzájárultak a megye fejlődésének elősegítéséhez, az emberi értékek megőrzéséhez és gyarapításához.

Összesen négyen, ebből három gyöngyösi szakember és közösség vehette át ma a Heves Megyéért Kitüntetést. Közel 30 éve annak, hogy a Heves Megyei Közgyűlés a megye fejlődésének elősegítésében, az emberi értékek megőrzésében és gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére „Heves Megyéért” kitüntető díjat alapított. Idén Maka Piroska, szociálpedagógus, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója vehette át az egyik elismerést. Mint elmondta: szakmájában nagyon fontos alapértéknek tartja az elhivatottságot, a hitelességet, és a bizalmat.

– Ha ránézek a díjra, vagy ma fogtam a kezemben, akkor is egy mozaikot láttam magam előtt, ebben sok mindenki benne volt, mert az elmúlt húsz év, itt Gyöngyösön és Gyöngyös környékén, az azt gondolom, hogy egy együttes munka, és az a támogató erő, az a bizalom, amivel engem segítettek, és segítették a munkámat, az mind benne van ebben a díjban. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Televíziónk kollégája, Nagy Zoltán szakácsmester, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mesteroktatója is a kitüntetettek között szerepel. Nevéhez fűződik a Heves Megyei Vendéglátósok Mesterklub létrehozása, magáénak tudhatja már többek között a „Legjobb Magyar Konyha” és az „Arany Tányér” díjat is. Nagyon sok szakmabelit ő indított el a pályán. Célja továbbá, hogy népszerűsítse a Mátra és a térség gasztronómiájának értékeit.

– Ez a díj, én azt gondolom, hogy a 24 évnek a munkája, ebben benne van minden. A megye képviselete, az oktatás, a vizsgáztatás, és az egyéb olyan tevékenységek, amelyek azt a célt szolgálták, hogy a Mátrát, Heves megyét, és itt a környéket népszerűsítsem. – nyilatkozta Nagy Zoltán szakácsmester, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem mesteroktatója.

„Heves Megyéért” kitüntető díjat vehetett át a Bugát Pál Kórház közössége nevében Weisz Péter igazgató, és Dr. Assani Omar orvosigazgató. A gyöngyösi egészségügyi intézmény az elmúlt időszakban több elismerés tulajdonosa lett.

– Ez a díj azért fontos, mert mindig lényeges, hogy ha ott kapja az ember a díjat, abban a mikrokörnyezetben, ahol az ember él és dolgozik, tehát a Heves megyei díj azért lényeges, mert a megyéért, a megyei emberekért a szűkebb pátriánkért dolgozunk, és természetesen jól esik, ha ezt észreveszik. – mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

Az átadó után a kórházban egy fogadást is szerveztek a dolgozóknak, hogy így is kifejezzék: ők egy család, a díj pedig mindannyiuk közös munkájának eredménye.

– Nagyon jó csapat dolgozik itt, a fiatalok és az idősebbek is, különösen a covidban most nagyon nehéz munkát végeztünk, de nagyon sok ember gyógyultan távozott innen, amit tudtunk, megtettünk, úgyhogy szerintem ezért is jár a díj. – mondta Rózsa Júlia sebész szakorvosjelölt, Bugát Pál Kórház Sebészeti Osztály.

Heves Megyéért kitüntetést vehetett át még Képe Tibor vállalkozó, egy hatvani autókereskedés tulajdonosa, az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központja, valamint a közgyűlés Dr. Jakab István Emlékgyűrűt adott át Köves Gábor Nándorné a Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének.


Tovább az archívumra