Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szüreti nap az óvodában

Szüreti nap az óvodában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szüreti napot rendeztek a Katona József Úti Tagóvodában, ahol a szőlőszemezgetéstől a préselésig- minden munkafolyamattal megismerkedhettek a gyerekek. A hét folyamán kézműveskedés is várta a legkisebbeket, az elkészült munkákat az ünnepségen lehetett megtekinteni. Rendhagyó módon idén először táncházat is rendeztek, ahová a szülőket is várták.

Népdalok, mondókák, szőlőpréselés és mustkóstolás – kellemes őszi napsütésben rendezték meg a hagyományos szüreti napot a Katona József Úti Tagóvodában.

Ez a nap azért is különleges, mert a kiscsoportosok először vesznek részt ilyen jellegű eseményen. Ők is készültek egy kis meglepetéssel.

Az ovisok egész héten készültek erre az eseményre, a kézműveskedés mellett a szürettel kapcsolatos ismereteket is megtanulhatták.

– A hagyományápolás a legfőbb célunk, és szeretnénk olyan élményeket nyújtani a gyerekeknek, ami a szüreti tevékenységhez kapcsolódik. Egész héten népi játékokat, kézműveskedéseket folytattak az óvó nénik a gyerekekkel együtt, és az óvoda udvarán van egy nagyon szép szőlőlugasunk, amiből szeretnénk leszüretelni a szőlőt. – mondta Gódorné Jancsó Ágnes, a Katona József Úti Tagóvoda óvodavezetője.

Az udvart a gyerekek által készített dekorációk díszítették.

Idén rendhagyó módon zárták a szüreti napot a Katona József Úti óvodában, hiszen délután egy táncházat rendeztek, ahová a szülőket is várták.

A közeljövőben két programot is szerveznek majd az intézményben, „Tök jó nap”, valamint „Adj örömet szívvel lélekkel” címmel.


Tovább az archívumra