Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jászárokszálláson is megemlékeztek a több mint 160 évvel ezelőtt történt forradalomról és szabadságharcról

Jászárokszálláson is megemlékeztek a több mint 160 évvel ezelőtt történt forradalomról és szabadságharcról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A koszorúzást ünnepi beszédek és az általános iskola tanulóinak előadása követte.

Jászárokszálláson is megemlékeztek a március 15-i forradalomról és a 48-49-es szabadságharcról. A megemlékezés természetesen a Himnusszal kezdődött majd Nagy Kinga jászárokszállási gimnázium hallgatója szavalta el Petőfi Sándor: A Magyarok Istene című költeményét.

A köszöntő után újabb ünnepi beszéd következett.

Immár hagyomány a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában, hogy minden évben ünnepi beszédíró pályázatot hirdetnek a tanulók között, melyet idén Rusvai Katalin 11. a. osztályos tanuló nyert meg, de sajnos távolléte miatt beszédét, a 2. helyezett Bodnár Zsófia olvasta fel a hallgatóságnak.

Majd az ünnepi beszédek után természetesen a koszorúk elhelyezése következett, elsőként Jászárokszállás Önkormányzata, ezt követően a politikai pártok, majd a civil szervezetek emlékeztek a márciusi ifjakra.

Az ünnepség a helyi művelődési házban folytatódott, A történelem színpadán című darabot a Széchenyi István Általános Iskola 7.osztályos tanulói adták elő a nagyközönségnek.

Kerek Zsolt


Az Aktuális napi hírei (2011-03-16 )

Tovább az archívumra