Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hatvan éves a Bottyán, új tantermet kaptak a diákok

Hatvan éves a Bottyán, új tantermet kaptak a diákok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fennállásának hatvanadik, egyházi fenntartású működésének pedig tizedik évfordulóját ünnepli a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium. A kettős évforduló kapcsán rendezett eseményen megemlékeztek az iskola védőszentjéről, Szent Gellértről, valamint felavatták a 9. évfolyamos tanulókat. Az ünnepségen átadtak egy új tantermet és egy felújított műhelyt.

A Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium védőszentjéről, Szent Gellértől, valamint az intézmény névadójáról – aki egész életét a magyar szabadság kivívásának szentelte – emlékeztek meg a diákok és pedagógusok. A két történelmi személyt a fiatalok elé példaként állítva fogadták ünnepélyesen is Bottyános diákká a kilencedikeseket, akik a nyakkendők átvétele után fogadalmat tettek.

Az elmúlt évben kimagaslóan teljesítő tanulóknak ez alkalommal több díjat is átadtak. Az esemény különlegességét adta, hogy az intézmény fennállásának hatvanadik, egyházi fenntartású működésének pedig tizedik évfordulóját ünnepli.

– Ha én most visszatekintek erre a 10 évre, amit a Bottyán a 60 évéből egyházi fenntartásban töltött, akkor egészen biztosan állíthatom azt, hogy az egyházi fenntartás jót tett ennek az iskolának, az egyházi fenntartással nem tűnt el semmi a Bottyánból, az egyházi fenntartással emelkedett a színvonal. – mondta Benyovszky Péter, a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Az elmúlt évek során több cég is támogatta az intézményt, ezeknek a jó kapcsolatoknak köszönhető az, hogy ismét egy új tantermet tudtak átadni ünnepélyes keretek között.

– A P&G volt az, aki most már a második tantermünket újította fel, ennek a következménye nyilván az, hogy 21. századi színvonalon, modern körülmények között, modern elektronika mellett, modern bútorok mellett, modern világítás mellett folyik az oktatás. – mondta Benyovszky Péter.

A VAMAV Kft. pedig a hegesztő műhely modernizálásában segített. Balog Gyula plébános megáldotta az ezekben a termekben munkálkodó diákokat, valamint a munkaeszközöket is.


Tovább az archívumra