Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 2021 méter a sportnapért

2021 méter a sportnapért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2021 méter a 2021-es európai és magyar diáksport napja alkalmából. Ezt vállalta minden Berze Nagy János Gimnáziumba járó diák, aki részt vett az ez alkalomból szervezett iskolai rendezvényen. A nap során a fiatalok a kosárlabdán át a teqballig számos sportágat kipróbálhattak. A sportnap keretében közel 600 berzés diák mozgott.

Dudaszóra indultak a berzés diákok arra a 2021 méteres távra, melyet az idei európai és magyar diáksport napja alkalmából futottak le. Az ez alkalomból rendezett eseményen a fiatalok az iskolai testnevelésórák keretében számos sportágat próbálhattak ki, ezzel is közelebb hozva őket a sport szeretetéhez.

– Azt gondoltuk, hogy a berzés gyereknek, diákoknak is fontos lenne, hogy jobban megismerkedjenek az egészséges életmóddal, a megelőzéssel, és mindennel, ami a sporthoz kötődik. Ezért egy egész napos programot állítottunk össze, amelyen színes és jó programokon vehetnek részt a diákok. – mondta Nagy Gábor, a Berze Nagy János Gimnázium testnevelő tanára.

A nap során többek között kosarazhattak, röplabdázhattak és akár crossfitt elemeket is kipróbálhattak a fiatalok, de számos egyéb lehetőség is a rendelkezésükre állt, így például a sakk is.

A sportoló gyerekek szerint rendkívül fontos lenne, hogy diáktársaik is mozogjanak, hiszen a sport számos előnnyel járhat.

– Rengeteg olyan osztály és évfolyamtársunk van, aki nem sportol, és itt, vagy a testnevelés órák keretében ki tudják ezeket a sportokat próbálni. – mondta Kosztya Gábor, a Berze Nagy János Gimnázium tanulója.

– Szerintem nagyon jó új dolgokat kipróbálni, a sport pedig stressz levezető és boldogságot okoz. – nyilatkozta Varnyu Anna Jadviga, a Berze Nagy János Gimnázium tanulója.

A sportnap keretében közel 600 berzés diák mozgott.


Tovább az archívumra