Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elindult a Szomszédom a felügyelő program

Elindult a Szomszédom a felügyelő program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elstartolt a Szomszédom a felügyelő nevet viselő innovatív rendészeti program, tegnap az egyes körzetben mutatkozott be a körzeti felügyelő, Nádudvari Károly, aki ezentúl kiemelt figyelmet fordít az ott élők problémáira. A lakossági fórumon a lakók véleményezhették saját lakókörnyezetüket, és meghallgathatták két sportszakember beszédét, amelyben a „közbátorságot” hangsúlyozták. A fórumok egészen 12-éig tartanak, addig mind a tíz körzetben megismerhetik saját „szomszéd felügyelőjüket” a lakosok.

A Kinizsi téren tartott lakossági fórummal indult el hétfőn a Szomszédom a felügyelő, Gyöngyös új, innovatív rendészeti programja. Ennek keretében minden nap bemutatkozik a tíz körzet felügyelője, akik egyfajta kapcsolattartóként látják el a feladatokat a lakosság és a rendőrség között. Az egyes körzetben Nádudvari Károly lett a megbízott, akit kereshetnek az ott élők. A fórumon a lakosok is jelezhették észrevételeiket.

– A magunk részéről apróbb fokú rendészeti dolgokban volt észrevétel, de egy-két olyan témakört is érintettünk, ami elsősorban rendőrségi feladatkör. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Mint például az ingatlanokban történő csendháborítás vagy a közutak versenypályaként való használata. A lakók ezen kívül a kereszteződésekben magasan meghagyott bokrokra panaszkodtak, amitől beláthatatlanná válik az út, valamint a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos problémákat is megosztottak a felügyelőkkel. A rendészek a gondokat továbbítják az illetékes igazgatóságnak, és ha kell, a rendőrségnek.

– A jövő rendészete a komplementer rendészet, amit arról szól, hogy a rendőrség, a közterület-felügyelet, illetve a polgárőrök, és a magánbiztonságot is mondhatom, együttműködnek, tehát kooperálnak, és a problémákat így oldják meg, tehát van egyfajta munkamegosztás. – mondta a városrendészeti igazgató.

Nem egymástól veszik el a feladatokat, hanem kiegészítik egymás munkáját – tette hozzá Ferenczy Dániel. A fórumokon képviselteti magát a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület is, amelynek tagjai arról tájékoztatják a lakókat, milyen feltételekkel lehet az egyesülethez csatlakozni. A program része továbbá, hogy a „közbátorság” növelése érdekében sportszakemberek adnak önvédelmi tanácsokat a gyöngyösieknek.

A fórumok további időpontjai megtalálhatóak a város honlapján, valamint a Városrendészet facebook oldalán is.


Tovább az archívumra