Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a 2408-as út elkészült szakaszait

Átadták a 2408-as út elkészült szakaszait

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint hat kilométeren kapott új aszfaltburkolatot a 2408-as út Pásztó, Galyatető és Mátraháza közötti szakasza. Hatszázmillió forintos hazai forrásból, több ütemben újulhatott meg az összekötő út 16. és a 22. számú kilométer közötti része. Hamarosan elkezdődik a 24-es út Mátraházáig tartó szakaszának felújítása is, amin ezután sokkal gyorsabban lehet majd megközelíteni a Mátra térségét.

Még nyáron indultak el a 2408-as út felújítási munkái. Négy építési ütemben, innen a 22-es kilométerkőtől egészen a 16-os kilométerkőig újult meg a Pásztó-Galyatető-Mátraháza összekötő út több szakasza. Az útátadó ünnepségen elhangzott, közel három kilométeren keresztül a szegélyköveket is kicserélték.

– 6500 tonna aszfalt került beépítésre a teljes szakaszra, megépültek az új forgalomtechnikai elemek. Gyakorlatilag 1300 méter hosszban új szalagkorlát került kihelyezésre a teljes szakaszban új szalagkorlát került kihelyezésre a teljes szakaszra. A vízelvezető rendszerben a tisztítási munkákat elvégezték a szakemberek. – mondta Sivák László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, ez az útszakasz nemcsak az itt élők számára fontos, hanem a Felső-Mátrába érkező turisták számára is, hiszen az itt töltött vendégéjszakák száma megduplázódott az elmúlt évekhez képest.

– Ez a rész is a Mátra egyik fontos megközelítési útvonala, hiszen aki Pásztó felől érkezik és Galyatetőt illetve Mátraszentimrét, Mátraszentlászlót, Mátraszentistvánt veszi célba az előszeretettel használja ezt az utat. Nyilvánvaló, hogy ez az út fontos az itt élők számára ők használják mindennap ezeket az utakat és az is egy örvendetes dolog, hogy a Mátrában és a Mátra környékén is egyre népesebbek a kistelepüléseink. – nyilatkozta Horváth László, országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott (Fidesz-KDNP).

Az ünnepélyes szalagátvágás után Horváth László hozzátette, elkészült, és kormány elé fog kerülni a Mátra fejlesztésének céljait bemutató ökoturisztikai fejlesztési program is. Továbbá Gyöngyösön is zajlanak útfelújítások, amelynek részeként a 24-es út egészen Mátraházáig fog megújulni. A 24-es első üteme után megindul majd Gyöngyös belvárosában a nyugati elkerülő úthoz tartozó belterületi utak felújítása is. Ennek a munkálatai előreláthatóan novemberben fognak elkezdődni. Ezután következik majd a nyugati és északi elkerülő út, így a Mátrát jó utakon, biztonságosan és sokkal gyorsabban lehet majd megközelíteni.


Tovább az archívumra