Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Örökbefogadás és gyűjtés a kutyáknak

Örökbefogadás és gyűjtés a kutyáknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét örökbefogadó és adománygyűjtő akciót szervezett az Új Nap Egyesület Gyöngyös legnagyobb bevásárlóközpontjában. A szervezet bárminemű adományt szívesen fogad, hiszen mindig nagy szükség van az utánpótlásra, hogy megfelelő életkörülményeket biztosítsanak a telep lakói számára. Aki szeretné támogatni a kutyákat, szombaton még megtalálja az egyesület képviselőit az áruházban, de a telepen is van lehetőség örökbefogadásra és adományok leadására.

Több hónap kihagyás után újból kutyákkal települhettek ki az Új nap Egyesület képviselői Gyöngyös legnagyobb bevásárlóközpontjába. Bozsik-Pál Ivett, az egyesület elnöke azt mondja, nagy öröm, hogy ismét itt lehetnek, hiszen sok kutya lelt már itt szerető gazdira. Hozzátette: most is 100 % felett van a telep telítettsége, így bárminemű adományt örömmel fogadnak.

– Túl vagyunk egy kemény covidos időszakon és a mi tartalékainkat is nagyon felélte. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor jön az ősz és megcsappan az örökbefogadói kedv is. Tavasszal mindig sokkal több kutyust fogadnak örökbe. Úgy hogy bármit kapunk hálásan köszönjük, de a legjobban a gazdinak örülnénk, ha jó felelős, gazdikat találnánk mindegyik kutyusunknak. – mondta Bozsik-Pál Ivett, az Új Nap Egyesület elnöke.

Rengeteg, régóta a telepen élő felnőtt kutyájuk van, így szeretnék, ha a pár hónapos kölykök mellett, nekik is találnának felelős gazdát – tette hozzá.

Ezek itt Jusztika és Oszika. Már jó pár hónaposak, de több hasonló sorstársuk mellett még nem találtak szerető gazdát. Az egyesület szeretné, ha nem a telepen kéne felnőniük, így elsőként velük próbáltak szerencsét.

– Jusztika egyébként a Sár-hegyen csatangolt ott találta meg egy állatbarát, Oszika pedig ahonnan a nevét is kapta, az Oroszi úton volt az út mellett, majdnem elütötték az autók. Mind a ketten egyébként jól szocializált, kedves kiskutyák, nyugodtan ajánlhatom gyerekek mellé is, teljesen nyugodtak. Úgy hogy kikozmetikázva, most itt várjuk a szerető gazdit és bízunk benne, hogy már nem kell estére a rácsok mögé visszamenniük. – mondta Bozsik-Pál Ivett.

Az egyik állatbarát fontosnak tartja, hogy segítse a telepen élő kutyákat.

– Láttam a tévében, hogy mennyi éhező kutya van. Akik nem bírják ellátni, kidobják az utcára. Sajnálom őket. – mondta Juhász Györgyné.

Aki szeretne örökbe fogadni, vagy adománnyal segíteni, szombaton is megtalálja a kitelepült egyesületet az áruházban 9 és 18 óra között.


Tovább az archívumra