Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól haladnak a munkálatok, készül az út az új ipari területnél

Jól haladnak a munkálatok, készül az út az új ipari területnél

Elkezdődött az aszfaltozás, épül a város új ipari területének feltáró útja. A munkálatok jól haladnak, elkészült a híd csőszerkezete, a továbbiakban pedig a közműveket építik ki. Emellett a kerékpárút megépítése és a csapadékvíz-elvezető árok kialakítása is megvalósul hamarosan.

Terítik az aszfaltréteget a már elkészült útágyazatra itt, a város új ipari területénél, amelynek kiépítése az feltáró út létrehozásával kezdődött meg. A munkálatok 25 %-os készültségi szinten vannak – emelte ki Szántó Zsolt, a Green Controll Expert Mérnökiroda Kft. ügyvezető igazgatója.

– Nagyjából ez 850 folyóméter hosszt érint most 8 méter útpálya szélességben, aminek most az egyik felét aszfaltozzák, és reményeink szerint ez 2 nap alatt befejeződik. – mondta Szántó Zsolt, a Green Controll Expert Mérnökiroda Kft. ügyvezetője.

A patak áteresze is elkészült, valamint a rajta lévő híd is körülbelül 80 %-os készültségi szinten van.

– Az út alatti átvezetések is láthatóak, amikbe már a védőcsövek is, haszoncsövek helyenként bekerültek. A projekt haladási foka az pedig időarányosan megfelel az előzetesen eltervezett módnak. Azért ez a nagy sietség, mert október közepén járunk, és még mindig napsütéses idő van, és ez az aszfaltozásra igazán kiválóan alkalmas, és szeretnénk minél több aszfaltszőnyeget behúzni, mielőtt beköszönt a rossz idő. – mondta az ügyvezető.

Ez egyrészt megvédi a földműveket, másrészt pedig a csapadékvíz-elvezetést irányítottan kezeli – tette hozzá Szántó Zsolt.

Hiesz György polgármester kiemelte: már most vannak az új ipari terület iránt érdeklődő befektetők.

– Úgy néz ki, hogy tavasszal egészen biztosan át lehet adni, ezt azt jelenti, hogy a mi saját területünknek az előkészítettsége, közművesítése megtörténik, és lehetőség nyílik a környékbeli területek bevonására is. Érdeklődés van, sok érdeklődő. Jönnek-mennek, más országokat is megnéznek. Gyöngyösön elsősorban távolkeleti befektetők jelentkeztek. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A továbbiakban a közműveket építik ki, melyeknek a földárkai már láthatóak is, emellett a villanyoszlopok kiváltása, a kerékpárút megépítése, és a csapadékvíz elvezető árok kialakítása is hamarosan megvalósul.


Tovább az archívumra