Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyesületként folytatja a Vachott Kör

Egyesületként folytatja a Vachott Kör

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyesületként folytatja munkáját ezentúl a Vachott Kör. Jövő tavasszal jelenik meg a harmadik antológia-kötetük, az alakuló ülés után pedig közös műhelymunka keretében osztották meg egymással legújabb verseiket a helyi alkotók és irodalombarátok.

Tizenöt alapítótag részvételével alakult meg hétvégén a Vachott Kör Irodalombarát és Alkotói Egyesület. Hatalmas mérföldkő ez az alkotói közösség életében, ami 2018 óta működik, és régi terve vált valóra az egyesületi működéssel.

– Folyamatosan nő a taglétszám, egyre nagyobb igény van a közös megjelenésre, a kiadványok kiadására. Arra, hogy megmutathassák magukat az itt jelenlévő irodalmárok, képzőművészek az irodalombarátok részéről is egyre nagyobb az igény. Több a pályázati lehetőség, jobb lehetőségeink lesznek, ezért döntöttünk úgy, hogy egyesületi formában működünk tovább. – mondta Petrovics Éva, a Vachott Kör Irodalombarát és Alkotói Egyesület elnökségi tagja.

Az egyesület régi-új elnöke Molnár G. Krisztina, eredetileg tervezőmérnökként dolgozott, és egy hosszú kihagyás után, pár éve kezdett el újra verset írni – azt mondja, ugyanazt a munkát fogja fogja folytatni, amit pár éve elkezdett.

– Eddig is ugyanezt csináltuk, megpróbáltunk összetartani egy olyan csapatot, akik közös érdeklődéssel rendelkeznek, programokat próbáltunk szervezni, biztosítani, az irodalmi életben részt venni, pályázatokon, egyéb rendezvényeken, ezután is ezt fogjuk csinálni, lehet, hogy a lehetőségeink lesznek többek azzal, hogy pályázni tudunk esetleg egyesületként. – mondta Molnár G. Krisztina, a Vachott Kör Irodalombarát és Alkotói Egyesület elnöke.

Az alakuló ülés után a tagok felolvasták legfrissebb verseiket.


Tovább az archívumra