Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hat éves a Gyöngyös Városi Diáktanács

Hat éves a Gyöngyös Városi Diáktanács

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hatodik születésnapját ünnepelte a Gyöngyös Városi Diáktanács. A világjárvány miatt tavaly erre nem volt lehetőség, így most duplán ünnepeltek a fiatalok. Az esemény állófogadással kezdődött, majd a Hiperkarma és Soldier szórakoztatta az ünneplő fiatalokat.

„Gondolták a gyöngyösiek, hogy szükségük lenne egy olyan közösségre, illetve egy olyan közösségi térre, ahol mi magunk formáljuk mind a teret, mind a programokat és így jött létre az önkormányzatnak a segítségével a GYVDT.” – így emlékezett az alakulásra Varga Hanna, a Gyöngyös Városi Diáktanács tagja a diákönkormányzati tagokat tömörítő városi szervezet születésnapi ünnepségén. A diáktanács üléseinek a Mátra Művelődési Központban működő Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda, azaz a GYITI ad helyet. Az iroda vezetője szerint a világjárvány a diáktanács működését is megnehezítette.

– A járvány megnehezítette a dolgunkat, próbáltunk digitálisan átállni, mind a diákokkal, mind pedig a rendezvények terén. Úgy gondolom, hogy elég jól sikerült, de most nyilván a személyes találkozásnak van itt a helye, hogy jó bulit csapjunk. – mondta Klenovics Patrik, a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda vezetője.

Hozzátette: a fiataloknak is nagyon fontos, hogy személyesen találkozhassanak, ezért reméli, hogy minden tervüket sikerül megvalósítaniuk.

– A halloween jön nemsokára, úgyhogy halloweeni bulit szeretnénk szervezni kicsiknek és nagyoknak, illetve jön az adventi időszak, amikor jön a teaosztás, családok átmeneti otthonába szoktunk ilyenkor adománygyűjtést szervezni, ezt mindenképp folyatni fogjuk. – mondta Klenovics Patrik.

A diáktanács születésnapi buliján a Hiperkarma és Katona Kornél, azaz Soldier szórakoztatta az ünneplő fiatalokat.


Tovább az archívumra