Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön egy hete vette kezdetét a tavaszi lomtalanítás

Gyöngyösön egy hete vette kezdetét a tavaszi lomtalanítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A város lakosai az elkövetkező hetekben szabadulhatnak meg az elmúlt év során felgyülemlett hulladéktól. Festékes vödörtől, használt gumiabroncstól és rengeteg régóta nem használt ócskaságtól is megszabadulnak az emberek a tavaszi lomtalanítások alkalmával. A város szemétszállításáért felelős cég vezetője elmondta, minden lakost levélben értesítettek a lomtalanítás pontos időpontjáról. A lakosokat emellett arról is tájékoztatták, hogy milyen típusú hulladékoktól nem szabadulhatnak meg a lomtalanítás alkalmával.

A szemétszállító társaságoknak hosszú évek óta az ország minden táján azzal a problémával is szembe kell nézniük, hogy a lomtalanítások idején a túl korán kihelyezett lakossági hulladékot guberálók és kóbor kutyák széttúrják.

A hulladék széthordása mellett szintén országos problémát jelent az illegális szemétlerakók számának növekedése. A szakemberek szerint ez azzal a 2009-es intézkedéssel magyarázható, ami 270-ről 70-re csökkentette az országban üzemeltetett szeméttelepeket. Mivel az elmúlt években megnövekedett a szemétszállítás díja is, sokakat a pénzbírság sem riaszt el attól, hogy a városok határán hagyják a hulladékot.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-03-23 )

Tovább az archívumra