Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elektronikus tanulási formák nem csak az élethosszig tartó tanulás megvalósításában fontosak, hanem nagy lehetőséget jelentenek a leszakadó társadalmi rétegek számára is

Az elektronikus tanulási formák nem csak az élethosszig tartó tanulás megvalósításában fontosak, hanem nagy lehetőséget jelentenek a leszakadó társadalmi rétegek számára is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elektronikus tanulási formák nem csak az élethosszig tartó tanulás megvalósításában fontosak, hanem nagy lehetőséget jelentenek a leszakadó társadalmi rétegek számára is – minderről az Összefogás-TISZK által szervezett e-learning konferencián esett szó a Károly Róbert Főiskolán.

A különböző elektronikus tanulási formák ma már fontos részét képezik a felsőfokú oktatásnak, és nagy lehetőséget hordoznak az élethosszig tartó tanulás megvalósításában. Ezt ismerte fel a régió több iskoláját tömörítő gyöngyösi Összefogás-TISZK nevű szervezet, amely megkezdte intézményeiben az elektronikus adminisztrációs rendszer kiépítését.

Ennek a projektnek a része volt az az e-learning-ről szóló konferencia, amelyet a szervezet a Károly Róbert Főiskolán rendezett. Az előadók között volt az egri főiskola docense, aki azt mondta: az elektronikus tanulási rendszerek a társadalom leszakadó rétegei számára jelentenek különösen nagy lehetőséget.

Az Összefogás-TISZK több hasonló konferencia szervezését is tervezi annak az európai uniós támogatású projektnek a keretében, amelynek legfontosabb célja a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzések koordinálása.

Az elektronikus tanulási formáknak ebben kiemelt szerepük lesz a jövőben, az e-learningnek ugyanis számos előnye van a hagyományos oktatási formákkal szemben.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-03-23 )

Tovább az archívumra