Kezdőlap » Hírek - Aktuális » TAO pályázatból bővült a gépállomány

TAO pályázatból bővült a gépállomány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két kisbuszt, valamint egy kistraktort vásárolt a Gyöngyösi Atlétikai Klub, összesen mintegy 31 millió forintból. A két darab 9 személyes buszt a játékosok szállítására használja majd a klub, míg a kisgép alkalmas a sportpályák karbantartására, a téli időszakban pedig a kültéri pályák takarítására is. A traktort a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. fogja használni.

Immáron modern és kényelmes kisbuszokkal utazhatnak a Gyöngyösi Atlétika Klub növendékei, miután a klub egy pályázat segítségével szerezte meg a gépjárműveket.

– Itt a háttérben is már látszódik, hogy ezek a beruházásokról már nem csak beszélünk, ahogy tavasszal történt, hanem meg is történtek. Sikerült beszereznünk TAO támogatás segítségével két darab, kilenc személyes Toyota kisbuszt, ami már fel is van matricázva és büszkén hirdeti, hogy a GYAK is fejlődik. Ezekkel a buszokkal tudjuk a gyerekeket szállítani a mérkőzésekre. Ezek az elmúlt két hétben megérkeztek. – mondta Kozma Zsolt, a Gyöngyösi Atlétikai Klub elnöke.

De nem csak a buszokat, hanem egy kistraktort is sikerült vásárolnia a klubnak. A traktort 10 millió forintból vásárolta a klub, amely alkalmas a sportpályák karbantartására, a téli időszakban pedig a kültéri pályák takarítására, kisebb földmunkák elvégzésére is. A kisgépet a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. üzemelteti, melynek ügyvezetője szerint a traktor rendkívül sokoldalú, így több helyen is tudják használni.

– A két szabadtéri pályán alapvetően szeretnénk, hogy szolgálatot nyújtson, valamint a műfüves futballpályán tervezzük igénybe venni a traktort. Illetve a két sportcsarnok közvetlen környezetében, a műutakon, például télvíz idején, amikor leesik egy nagyobb hó. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A 2022 évi TAO pályázatban a klub és az önkormányzati cég az együttműködés keretében további adaptereket terveznek vásárolni a kistraktorhoz.


Tovább az archívumra