Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvodás sportnap

Óvodás sportnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét sportnapot tartottak a város óvodásainak a Dr. Fejes András Sportcsarnokban. A szervezők célja az volt, hogy a kicsik egy játékos sportnapot töltsenek el közösen az egészségmegőrzés jegyében, valamint a térérzékelés és mozgáskoordináció fejlesztése érdekében. Az eseményen közel 300 óvodás mutathatta meg tehetségét. A rendezvény végén pedig minden tagintézmény értékes ajándékban részesült.

Vidám, zenés bemelegítés után, kezdetét vette a játékos sportolás. Immár közel 10 éve rendezik meg Gyöngyös Város Óvodái számára ezt a sportos vetélkedőt, hogy a kicsiket az egészséges életmódra és mozgás szeretetére neveljék. Molnár Lászlóné úgy fogalmazott: a mozgás lételeme a gyerekeknek.

– Az egészséges életmódra nevelésnek a legfontosabb eleme a mozgás, ami az értelmi készségek fejlesztéséhez is nagymértékben hozzájárul. Tornaszobával rendelkezik minden óvoda, udvar adta lehetőségeket is ki szoktuk használni, hiszen nagyon sok mozgásfejlesztő eszköz van, de azt gondolom, hogy a nagyobb tér meg, hogy több gyermek van együtt, ez még jobban motiválja a gyerekeket a mozgásra. – nyilatkozta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

Gólyalábazás, zsákban ugrálás, kapura dobás- többek között ilyen és ehhez hasonló feladatokat kellett végeznie a kicsiknek. A rendezvényt minden évben az Önkormányzat Sportbizottsága támogatja.

– Fő szempontunk az Önkormányzatnak, kifejezetten a Sportbizottságnak, hogy önálló keretéből, az-az a város költségvetésében erre elkülönített összegből, 700 000 ezer forinttal támogatta az óvoda sporteseményt. Ebből természetesen az óvónők szakmai készültségéből és tapasztalatából eredően, ők válogathatták össze azokat az eszközöket, amiket a gyerek tudnak a jövőben használni. – mondta Ferenczy Tamás, a Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

A mozgás adta öröm mellett, olyan ajándékokkal gazdagodtak az óvodák, ami a további mozgásfejlesztést szolgálja – mint például billenő rács vagy egyensúlyozó korong. Emellett gyümölcsöket is kaptak a kicsik, ami szintén az egészséges életmódra való neveléshez járul hozzá.


Tovább az archívumra