Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Föld több ezer városához hasonlóan Gyöngyösön is lekapcsolták egy órára a közvilágítást szombaton a világ legnagyobb környezetvédelmi akciójának keretében

A Föld több ezer városához hasonlóan Gyöngyösön is lekapcsolták egy órára a közvilágítást szombaton a világ legnagyobb környezetvédelmi akciójának keretében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Föld órája nem látszott meg a fogyasztáson, a szervezők azonban így is elégedettek, hiszen – mint mondják – elsősorban a szemléletformálás volt a céljuk.

Szombaton pontban fél kilenckor lekapcsolták a közvilágítást a gyöngyösi Fő téren. Az áramelosztó szakembereinek adatai szerint a szombati Föld Órája akció nem látszott meg a hazai fogyasztáson, pedig Magyarországon is több város csatlakozott a világ legnagyobb környezetvédelmi kezdeményezéséhez.

A figyelemfelhívás azonban sikerült: több mint egymilliárd ember csatlakozott az akcióhoz világszerte. A Fő tér a világ nagy nevezetességeihez hasonlóan egy órán át volt sötétben, az akciót fáklyás felvonulás színesítette.

Az egyórás sötétséget a csillagászok is megpróbálták kihasználni. A csillagászok dolgát a fény nem, a felhők azonban nehezítették, de a szervezők így is elégedettek az akcióval, ami jól illeszkedik a város környezetvédelmi programjába.

A Föld Órája akcióhoz idén a világ 134 országa csatlakozott. A szervezők szerint nem elsősorban az ez alatt az egy óra alatt megspórolt energiáról szól az akció, hanem arról, hogy mi történhet, ha az emberek együtt lépnek fel egy ügyért.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-03-28 )

Tovább az archívumra