Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felsővárosi fejlesztések az 5 millió forintos keretből

Felsővárosi fejlesztések az 5 millió forintos keretből

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megújul a Kinizsi-téri sétány és a Szív utca egyik járdaszakasza a felsővárosban. A beruházás a körzetek fejlesztésére fordítható ötmillió forintos önkormányzati keretből valósul meg. Az egyes körzetben emellett közterületek takarítására és virágos ládák beszerzésére is jut a keretből, továbbá Mátrafüreden is megújul egy járdaszakasz.

A felfestések jelzik, hogy mettől meddig kell felújítani ezt a járdaszakaszt a Kinizsi téren – egyebek mellett ez a fejlesztés valósul meg abból az ötmillió forintos keretből, amely a többi körzethez hasonlóan itt is plusz fejlesztési forrásként jelent meg.

– Volt egy szakasz, ami sajnos a költségek megnövekedése miatt kimaradt az idei évből, ezt pótoltuk, úgyhogy itt a Szív utcának az egyik részén meg fog újulni egy járdarész, ami nagyon régi, cementlapos járda volt. Erre kerül sor, és majd folytatjuk, remélem, hogy a jövő évben lesz rá lehetőségünk. Ezen kívül sokan panaszkodtak a sétányra, hogy nem jól lehet rajta közlekedni. Ezt szeretném letérköveztetni, erre is 2 millió forintot szántam. – mondta Faragó Tamás önkormányzati képviselő.

Mátrafüreden szintén szükség van járdafelújításra, hiszen elavult és balesetveszélyes néhány helyen.

– Mátrafüreden 1 millió forint volt a járdaépítésre. Nagyon rossz minőségű járdák vannak ott is. 500 ezer forintot ajánlottam fel a gyepmesteri telepnek a fejlesztésére. Ezen kívül takarításra és virágos ládáknak a beszerzésére 500 ezer forintot. Szeretném, ha itt, a felsővárosban is végigmennének az úton seprőautók, összesöpörnék a faleveleket, ősszel ez elég nagy probléma. – mondta a körzet önkormányzati képviselője.

Továbbá az árkok takarítása is nagy gondot okoz ebben az időszakban, ezért erre is megoldást kell találni. Erre 200 ezer forintot különített el Faragó Tamás.


Tovább az archívumra