Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A magyarországi amerikai nagykövet is megkapta a Szebb Jövőért-díjat Markazon

A magyarországi amerikai nagykövet is megkapta a Szebb Jövőért-díjat Markazon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elismerést évek óta rendszeresen adja át két roma-magyar egyesület mindazoknak, akik sokat tesznek a cigányok és a magyarok békés egymás mellett éléséért.

Cégek, civil szervezetek vezetői és politikusok egyaránt meghívást kaptak a Szebb Jövőért Díj hagyományos átadójára. Balog Zoltán felzárkózásért felelős államtitkár köszöntőjében partnerséget ajánlott mindenkinek, akinek célja a megoldást keresve őszintén beszélni a problémákról, s tenni a megoldásukért.

Díjat kapott az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is, aki helyett munkatársa vette át az elismerést, és tolmácsolta a nagykövet üzenetét.

A nagykövet asszony üdvözlő levelében is kifejtette: a romák helyzete Európa-szerte kiemelten fontos terület az Egyesült Államok kormánya számára, nagyon fontos Magyarországon is együttműködni a helyi szereplőkkel ezen a téren.

Lakatos Zsolt, az Együtt Szebb Jövőért Egyesület elnöke a tanodaprogramok újraindítását és a szélsőségesek megfékezését szorgalmazta beszédében. A megyei vízmű vezetője szerint a díjat odaítélő roma-magyar civil szervezetek fontos, hiánypótló munkát végeznek a társadalmi felzárkózásban.

A többségi társadalom elvárásai sokszor pszichés szempontból is megviselik a hátrányokkal küzdő roma közösség tagjait, szögezte le Dr. Nagy Éva gyöngyösi háziorvos, aki szintén díjat kapott. Õ a romák egészségügyi helyzetét szeretné javítani a közeljövőben.

A köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin a japán krízisre utalva arról beszélt: nem kizárólag katasztrófák esetén kell képesnek lennünk a segítségre, hanem a hétköznapokban is, hiszen baj bárhol, bármikor akad.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-30 )

Tovább az archívumra