Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Második alkalommal tartottak Gyöngyösön közlekedésbiztonsági napokat

Második alkalommal tartottak Gyöngyösön közlekedésbiztonsági napokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A „Biztonságosan közlekedni egy életúton” című rendezvény szervezői a gyerekeket és a felnőtteket is egy hétig interaktív programokkal várják.

Nem is olyan könnyű megállítani egy 40km/h-val haladó autót. Ezt a közlekedésbiztonsági napon részt vevő gyerekek is hamar belátták. Az ügyességi és a gyakorlati feladatok mellett elméleti oktatáson is részt vesznek a gyöngyösi 10 és 14 év közötti általános iskolások az elkövetkező egy hét során. A szervezők pedig nem csak a szabályok elsajátítására helyeznek nagy hangsúlyt, hanem felvételek segítségével azt is megmutatják a diákoknak, hogy a közlekedés veszélyes üzem.

Bozsik István alpolgármester a nyitó ünnepségen elmondta, fontosnak tartja, hogy a gyöngyösi általános iskolások a jövőben is részt vehessenek hasonló programokon.

A szervezők elmondták, a program nem csak a gyerekekre gyakorol nagy hatást. A vezetéstechnikai pályán például a rutinos vezetőket is érhetik meglepetések. A szakemberek reményei szerint a balesetekről vetített videók, a borulás szimulátor és a részeg szemüveg kipróbálása elgondolkodtatja, és ha szükséges, változtatásra sarkallja a rendezvényen részt vevő felnőtteket is.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-03-30 )

Tovább az archívumra