Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elkészült az új csapadékvíz elvezető árok a Szabadság utcában

Elkészült az új csapadékvíz elvezető árok a Szabadság utcában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint ötmillió forintos beruházással elkészült az új csapadékvíz-elvezető árok a Szabadság utcában. Az eddig mély, szinte balesetveszélyes meder tisztán tartása nem volt könnyű, ezért is volt fontos a fejlesztés. A 9-es körzetben eddig is okozott problémát a csapadékvíz kezelése, két éve például 450 millió forintot fordítottak a munkálatokra, a Szabadság utca után pedig a Lehel utcában is terveznek hasonló munkákat.

Több mint 450 millió forintot fordítottak két éve a 9-es körzetben a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésére, legutóbb pedig itt, a Szabadság utcában folytak a munkák. Október 20-án már a betonlapokat helyezték el a mederben, a hetekig tartó munka pedig mára befejeződött. A meder tisztítása sok bosszúságot okozott az ott élőknek, hiszen mivel az ingatlan bejáratától 5 méterig a háztulajdonos feladata a közterület rendben tartása az út két oldalán pedig sok a fa, gyakran kellett a mély árkot megtisztítani a falevelektől.

– Rendkívül mély volt az árok, gazos volt az árok, és próbáltunk költséghatékony megoldást keresni, ezt abból a plusz ötmillió forintos keretből tudtuk elvégeztetni, ami a körzetekre jutott az önkormányzat költségvetéséből. – mondta Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő.

Az út két oldalán 96 és 158 folyóméteren készült el a meder az Attila és Lehel utca kereszteződéséig. Ennek folytatása pedig már tervben van, így hamarosan további szakaszokon is munkához látnak a kivitelező munkatársai.

– A Szabadság utca folytatásában is van egy harminc folyóméternyi szakasz, a burkolást kell megoldani, illetve a vízelvezetést ilyen oldalbeöntéses folyóka kialakításával, ez feltehetően már csak a következő évben fog megvalósulni, az árajánlatokat már kérjük. – mondta az önkormányzati képviselő.

A tervek szerint a Lehel utcában is lesznek hasonló munkálatok. Végh Attila felhívja a Szabadság utcai lakosok figyelmét, hogy a falevelek, termések, az új burkolattal ellátott árkot is eltömíthetik, ezért kéri, hogy tartsák rendben, hogy a víz el tudjon folyni.


Tovább az archívumra