Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamarosan ünnepi fényekben a város

Hamarosan ünnepi fényekben a város

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdték felszerelni az adventi világítást Gyöngyösön. Még további két héten keresztül fogják a város különböző pontjaira, többek között a fő közlekedési útvonalakon, valamint körforgalmakba felhelyezni a fényfüzéreket és a dekorációkat. Emellett egy felajánlás jóvoltából nyolcméteres, színes LED-tornyot is elhelyeznek a Fő téren. A díszvilágítást advent első vasárnapján kapcsolják fel.

Éppen a felújított Mátra Szálló épületére helyezik fel az idei adventi világítást. A napokban kezdték, és egészen november végéig szerelik fel a fényfüzéreket és dekorációkat a város különböző pontjaira. Többek között a város főbb közlekedési útvonalain, valamint a körfogalmakban lesznek láthatók a díszek, amelyekből összesen ötszázat szerelnek fel városszerte. Ezek mellett az északi városrészen, valamint a 80-asban is lesznek karácsonyi fények. Advent első vasárnapja november 28-án lesz, azonban az ünnepi fények már hamarabb is kigyúlnak.

– Az idei évben összefogásban az Ajándékdoboz Alapítvánnyal összefogásban kerülnek megrendezésre az adventi programok. Így az adventi helyszínek a Fő tér, a könyvtár udvar, illetve a Belváros Tér lesznek. Itt a szervezők már egy héttel korábban, tehát 21-én készülnek egy úgynevezett 0. napi eseménnyel. A tervek szerint így ezen a három helyszín a 21-i hétvégére állna teljes pompájába. – mondta Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

November 23-án érkezik a város karácsonyfája a Fő térre, így 28-ára, vagyis advent első vasárnapjára már teljes díszében pompázhat Gyöngyös. A megszokott fények mellett azonban meglepetéssel is készül a város.

– Egy helyi dekorációs fényeket gyártó cégtől kaptunk egy felajánlást egy 8 méteres torony formájában. Ez öt darab elemből fog áll össze, adventi világítással, tetején egy szép dekorációval. Ennek pontos helyét még nem tudjuk, de ide szeretnénk valahová a Fő térre elhelyezni. – mondta Juhász Katalin.

Az adventi fényeket a tervek szerint minden nap fél 5 körül, a közvilágítással együtt kapcsolják majd fel.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-15 )

Tovább az archívumra