Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 50 millió forintból, Európai Uniós segítséggel újították fel a gyöngyösi Tourinform-irodát

Több mint 50 millió forintból, Európai Uniós segítséggel újították fel a gyöngyösi Tourinform-irodát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyugat-európai színvonalú szolgáltatást nyújtó iroda átadása azonban csupán az első lépés afelé, hogy valóban tartalommal töltsék meg a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment új szlogenjét: Élmény minden évszakban!

Pergő dobszó hirdette, új időszámítás kezdődik a gyöngyösi és mátrai turizmus életében. Nagyon kevés vállalkozásnak adatik meg, hogy 52 millió forintból indítsa útjára azt az idegenforgalmi és turisztikai munkát, amelyre saját erőből korábban esélye sem volt. A 45 millió forintos Európai Uniós támogatás nekünk ezt lehetővé tette – hangsúlyozta Kósa László, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment elnöke a megújult tourinform iroda átadásán.

Ahhoz, hogy az idegenforgalom az eddiginél szervezettebben folytatódjon tovább, az infrastrukturális alapot az az informatikai rendszer jelentheti, melynek révén a vendég megtudhatja, hol vannak szabad szobák, milyen gyerekprogramok vagy gasztronómiai rendezvények várják őt a Mátrában. Itt, a Tourinform iroda előtt egy színes érintőképernyős információs terminál lesz felállítva, mely a nap 24 órájában nyújt majd segítséget a turistáknak. A legszembetűnőbb mégis magának az irodának az átalakulása.

A tourinform iroda nem csak a városé, hanem az egész Mátráé, és valamennyi érintett település és vállalkozás számára nagy lehetőséget jelent – emelte ki Réthy Béla alpolgármester – aki arra figyelmeztetett, hogy a TDM további működtetése is anyagi áldozatokkal jár.

A TDM tagjai azt várják, hogy már rövid távon is látványos eredményei lesznek a Mátrai turizmus fejlesztéséért tett lépéseiknek.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-04-05 )

Tovább az archívumra