Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 50 millió forintból, Európai Uniós segítséggel újították fel a gyöngyösi Tourinform-irodát

Több mint 50 millió forintból, Európai Uniós segítséggel újították fel a gyöngyösi Tourinform-irodát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyugat-európai színvonalú szolgáltatást nyújtó iroda átadása azonban csupán az első lépés afelé, hogy valóban tartalommal töltsék meg a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment új szlogenjét: Élmény minden évszakban!

Pergő dobszó hirdette, új időszámítás kezdődik a gyöngyösi és mátrai turizmus életében. Nagyon kevés vállalkozásnak adatik meg, hogy 52 millió forintból indítsa útjára azt az idegenforgalmi és turisztikai munkát, amelyre saját erőből korábban esélye sem volt. A 45 millió forintos Európai Uniós támogatás nekünk ezt lehetővé tette – hangsúlyozta Kósa László, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Desztinációs Menedzsment elnöke a megújult tourinform iroda átadásán.

Ahhoz, hogy az idegenforgalom az eddiginél szervezettebben folytatódjon tovább, az infrastrukturális alapot az az informatikai rendszer jelentheti, melynek révén a vendég megtudhatja, hol vannak szabad szobák, milyen gyerekprogramok vagy gasztronómiai rendezvények várják őt a Mátrában. Itt, a Tourinform iroda előtt egy színes érintőképernyős információs terminál lesz felállítva, mely a nap 24 órájában nyújt majd segítséget a turistáknak. A legszembetűnőbb mégis magának az irodának az átalakulása.

A tourinform iroda nem csak a városé, hanem az egész Mátráé, és valamennyi érintett település és vállalkozás számára nagy lehetőséget jelent – emelte ki Réthy Béla alpolgármester – aki arra figyelmeztetett, hogy a TDM további működtetése is anyagi áldozatokkal jár.

A TDM tagjai azt várják, hogy már rövid távon is látványos eredményei lesznek a Mátrai turizmus fejlesztéséért tett lépéseiknek.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-04-05 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. 7. rész
16:14
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság