Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Valóban járőröznek polgárőröket segítő cigány lakosok Gyöngyöspatán, de a sajtóhírekkel ellentétben nem a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület színeiben

Valóban járőröznek polgárőröket segítő cigány lakosok Gyöngyöspatán, de a sajtóhírekkel ellentétben nem a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület színeiben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezt a helyi kisebbségi elnök tudatta az Aktuálissal. Az önkormányzat mindeközben szigorít, hogy békét teremtsen a faluban – például nem engednek meg további demonstrációkat.

Farkas János, a patai cigányok kisebbségi vezetője azt mondja: tévedés, hogy együttműködnek a Szebb Jövőért Egyesület helyi csoportjával. Csak a hagyományos, korábban is a településen működő polgárőrökkel dolgozik együtt tíz helybéli cigány lakos, és egyelőre csak segítőként.

Bár a romák elvileg a község egész területén járőrözhetnének, egyelőre csak a cigányok által lakott utcákban teszik ezt. A cigányok is érdekeltek abban, hogy Pata mielőbb újra a jó boráról legyen híres a köztudatban – ecsetelte Farkas János a szolgálat elindításának okáról. .

A földeken azonban gyakoriak a terménylopások, mondta Maka Károlyné.

Úgy tudjuk, egyelőre csak szóban állapodtak meg a patai önkormányzat, a helyi Jobbik és a cigányság vezetői arról, hogyan hűtsék le az elmúlt hetekben felfokozódott közhangulatot, amelyek a rossz közbiztonság és az etnikai konfliktusok miatt alakultak ki. Nyilatkozatuk szerint a képviselőtestület a jövőben nem engedélyez semmiféle demonstrációt, pártrendezvényt, és leszögezték: minden törvénytisztelő polgárnak helye van Gyöngyöspatán.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-05 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés