Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Megjelent a Gyöngyösi Kalendárium

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megjelent a 2022-es Gyöngyösi Kalendárium. A több mint százéves hagyományra visszatekintő évkönyv idén 1500 példányszámban készült el, és már kapható a könyvesboltokban. Az évkönyv idén is sok érdekes írást tartalmaz, a naptár fejezet oldalait pedig gyöngyösi óvodások rajzai illusztrálják.

A 2022-es gyöngyösi kalendárium a remény hangján szól. Bemutatja, hogy kitartással és emberséggel még a leglehetetlenebb helyzetekből is van kiút – olvasható az évkönyv polgármesteri köszöntőjében.

A kiadvány közöl portrét az Omega együttes Gyöngyösről elszármazott dobosáról, Nagy Zoltán királyi főszakácsról, bepillantást enged az új tűzoltólaktanya mindennapjaiba, és a gyöngyösi mozik történetét is bemutatja.

– Idén is az volt a cél, ami minden évben, hogy adjon egy képet Gyöngyös jelenéről, múltjáról és jövőjéről is, úgyhogy ez mind-mind megtalálható a könyvben. Egy kis kulisszatitok, az minden évben egy külön fejtörést okoz nekünk, hogy a naptár mellé milyen új illusztrációkat tudunk kitalálni, ezért gondoltuk azt, hogy idén óvodások rajzaival színesítenénk ezeket a lapokat. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Tv Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az óvodások nagy örömmel tettek eleget a felkérésnek.

– Nagyon sok rajz született, mi azt mind felvittük a televízióhoz, akiknek nagyon nehéz feladatot adtunk, hiszen 55 rajzból kellett választani 12-t. Sikerült, hiszen ahogy a kalendáriumot lapozgattam, nagyon szép, színes rajzok születtek. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

A 12 kiválasztott rajzot készítő gyermeket mozijeggyel jutalmazták, emellett minden óvoda ajándékot kapott a Detki Keksz jóvoltából.

– Állatfigurás háztartási kekszeket hoztam natúr, illetve kakaós ízekben. Elindítottunk egy programok, a Detki okos játékot, ahol az óvodás és kisiskolás gyermekeknek az olvasási fejlesztését szeretnénk támogatni. – mondta Csuti Nagy Fruzsina, a Detki Keksz Kft. junior marketing managere.

Az évkönyv megvásárolható két gyöngyösi könyvesboltban, a Tourinform irodában, valamint a Gyöngyösi Televízió ügyfélszolgálatán is.


Tovább az archívumra