Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tartalmas napja volt a Mikulásnak Gyöngyösön

Tartalmas napja volt a Mikulásnak Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vonatot vezetett, ajándékot küldött a kórházban ápolt gyerekeknek, sőt mesét olvasott a könyvtárban, és még a szabályosan közlekedő autósokat is meglepte tegnap a Mikulás városunkban. Összeszedtük, a korábbi években hány helyszínen, hányféle járművel látogatott el a helyi és környékbeli gyerekekhez a nagyszakállú.

Minden évben igyekszünk lencsevégre kapni a Mikulást, aki fáradságot nem ismerve nem csak a házakat járja, hanem ellátogat például a gyöngyösi óvodákba. Azt már jól tudjuk, hogy a nagyszakállú nem csak rénszarvasszánnal utazik, rögzítettük már, ahogy vonattal érkezett, Mátrafüreden hagyományosan kutyaszánra ült, és mivel a hófelhők fölött sincs tériszonya, a pandémia előtt a kórház gyermekosztályára a tűzoltóautó kosarában érkezett. Az Egererdő Zrt. bár idén nem indította ünnepi járatait, a korábbi években a Télapó Mátrafüreden és Lajosházán várta meleg teával és szaloncukorral a vonaton utazó gyermekeket. Sőt, a Télapó gyakran látogatta a gyöngyösi strandot is, és a Fő téren is találkozhattunk vele.

Idén sajnos kevesebb helyen mutatta meg magát, de annál nagyobb örömmel érkezett a Télapó segédje tegnap a kórházba, ahol gyümölcsöt, édességet, könyveket és plüss mackókat adott át az intézménynek.

A Mikulás a rendőrségnek egy jó nagy csomagot adott át azzal a kéréssel, hogy akik szabályosan közlekednek, jutalmazzák meg bögrével, szélvédőmosó folyadékkal és jégkaparóval.

Tegnap délután négy órán keresztül körözött a kivilágított Coop Mikulásvonat a városban. Sorokban álltak a gyerekek a szülőkkel, majd felszálltak a járműre, amelyet maga a nagyszakállú vezetett. Most harmadik alkalommal lehetett együtt utazni vele, és mindig nagy az érdeklődés Gyöngyösön is.

Bottal, de lelkesen lépett be a könyvtárba is a Télapó, itt nem csak beszélgethettek vele a kicsik, hanem meséket is hallhattak tőle. Ezután pedig a krampuszok gitárt ragadtak és a gyerekekkel közösen énekeltek a megfáradt Télapónak.


Tovább az archívumra