Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Többen vásárolnak vitamint és koronavírus elleni védőeszközöket

Többen vásárolnak vitamint és koronavírus elleni védőeszközöket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár folyamatosan nő a kereslet a vitaminok és a koronavírus elleni védőeszközök iránt, még sincs hiány ezekből a termékekből a patikákban. Ennek ellenére a szakemberek azt javasolják, hogy mindenki időben vásárolja meg a szükséges termékeket, nehogy hiánycikké váljanak. Érdemes házipatikát összeállítani, hogy ne az ünnepekkor kelljen beszerezni a gyógyszereket.

Sokan tértek be az egyik gyöngyösi gyógyszertárba, hogy kiváltsák havi gyógyszereiket, és vitaminokat vásároljanak. A téli időszakban jellemzően nő ezeknek a termékeknek a forgalma, valamint a fertőtlenítőszerekből és maszkokból is több fogy. A gyógyszertárvezető azt mondja, nincs ok az aggodalomra, ki tudják szolgálni a lakosságot ezekből a készítményekből.

– Változás, ami a várost érintené nem lesz, remélem ezek közé fog tartozni az is, hogy stabil marad a gyógyszerellátás. Fennakadások úgy vannak, hogy a nagy nyomás miatt a gyógyszer nagykereskedők is nehezebben teljesítik a nagyobb forgalmi igényeket, de nem tapasztaltuk azt, hogy nagyon komoly fennakadás lenne. – mondta Dr. Nemes Rita szakgyógyszerész, a gyöngyösi BENU Mixtura Gyógyszertár vezetője.

Nemes Rita azt mondja: a havi szokásos gyógyszereken kívül érdemes az ünnepek előtt beszerezni láz- és fájdalomcsillapítót, görcsoldót, gyermekek részére megfelelő mennyiségű tápszert és vitaminokat.

– Sürgős probléma esetén én úgy gondolom, hogy mindenképpen forduljanak az orvosi ügyelethez. Segítenek, azért vannak ott, és az ügyeletes orvos pedig az ügyeletes készenlétes gyógyszerészt be tudja hívni, tehát a lakosság nem marad ellátatlanul az ünnepek alatt sem. – mondta Dr. Nemes Rita.

A szakgyógyszerész azt javasolja a lakosoknak, hogy használják a védelmi eszközöket, hogy mindenki egészségben töltse el a karácsonyt, szilvesztert.


Tovább az archívumra