Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiegészült az útvonal, új helyi járat menetrend Gyöngyösön

Kiegészült az útvonal, új helyi járat menetrend Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Változott a helyi autóbusz-menetrend január 1-től. A képviselő-testület a lakossági igények figyelembevételével módosította a nyár végén bevezetett menetrendet, amely több új megállóhellyel bővült. A változások az 1-es és az 1A vonalat érintik.

Még augusztus végén számolt be televíziónk arról, hogy a képviselő-testület elfogadta Végh Attila önkormányzati képviselő helyi járatú közlekedésre vonatkozó módosító javaslatát. A lakossági visszajelzések alapján ugyanis a 9-es körzetben élők hiányt szenvedtek azzal, hogy a Jászsági úti megállót a helyi járat az addig megszokottól eltérően nem közelítette meg. A képviselő szerint a változtatással valamelyest nőtt a menetidő, de szükség volt rá, hogy az itt élő lakosok is könnyedén eljussanak a város különböző pontjaira.

– A helyi járat a Platán utcai óvodánál kimegy a 3-as útra, itt a Jászsági utcánál visszakanyarodik, majd megáll a Jászsági utca 3-as szám alatt lévő megállójánál, ezután bekanyarodik a Kolozsvári utcába a Baross Gáboron át és úgy érinti az Esze Tamás utcai két megállóhelyet. – mondta Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő.

A képviselő hozzátette: sokan panaszkodtak arra, hogy a kihelyezett menetrendeken nehéz eligazodni, így reméli, hogy a Volánnal egyeztetve sikerül egy átláthatóbb megoldást találni. Emellett szeretné, ha minden postaládába bekerülne egy új komplett menetrend, amelyen még több ponton szerettek volna változtatni a képviselők.

– Képviselő-testületi ülésen is felmerült, hogy probléma volt, hogy nem jutnak el a gyerekek reggel időben az iskolába. Itt próbáltuk kezdeményezni azt, hogy induljanak járatok 10 perccel korábban, de ezek a javaslatok nem kerültek elfogadásra. Tehát itt csak látszólagos az, hogy a testület fogadja el a menetrendet, igazából a képviselő-testületi tagoknak kezdeményezni lehetett, de igazából eredményt ebben nem tudtunk elérni. – mondta az önkormányzati képviselő.

Végh Attila azt mondja: szeretné, ha a Volánhoz is lenne közvetlen telefonos elérhetőség a buszmegállókban, ha például kimarad egy-egy járat, rögtön az illetékesnek tudják jelezni a lakosok, de reméli, hogy az említett problémákra hamar találnak közös megoldást.


Tovább az archívumra