Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A háziorvos javasolja, mégis kevés szülő oltatja a gyermekét

A háziorvos javasolja, mégis kevés szülő oltatja a gyermekét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kevés szülő akarja beoltatni 5 és 11 éves kor közötti gyermekét Gyöngyösön, erre az egyik városban praktizáló házi gyermekorvos hívta fel a figyelmet. Dr. Molnár Mariann elmondta, hogy azért nem tud oltási időpontot meghirdetni a rendelőjében, mert nincs meg a kellő létszám. Ehhez legalább tíz gyermeknek kellene megjelennie egy adott napon. Dr. Molnár Mariann és a Bugát Pál Kórház gyermekosztálya minden szülőnek azt ajánlja, hogy oltassák be a gyermeküket.

Tavaly december 15-én kezdődött Magyarországon az 5 és 11 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltása. Erre 77 kórház van kijelölve, valamint a házi gyermekorvosoknál is kérhető a vakcina. Ebben a gyöngyösi rendelőben Molnár Mariann házi gyermekorvos is olthatná a gyermekeket, azonban jelenleg kevés szülő jelentkezik a védőoltásért, ezért a rendelőben az nem elérhető.

– Sajnos mi a 11 év alatti gyermekeket nem tudjuk vállalni, ahhoz, hogy egy ampullát bontsunk, tíz gyermeknek kellene egyszerre, egy időben összejönni, és sajnos nincsenek annyian. Ennek ellenére mindenkit biztatunk, a gyermekosztály kérése is, hogy menjenek és oltassák be a gyermekeket. – mondta Molnár Mariann házi gyermekorvos.

Molnár Mariann arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyermekek általában könnyebben esnek át a koronavírus által okozott fertőzésen, azonban a betegség kiszámíthatatlansága rájuk nézve is kockázati tényezőt jelent.

– Nem lehet tudni, hogy kinél, hogy fog zajlani. Általában elmondható, hogy a gyerekek könnyen veszik ezeket az akadályokat, viszonylag enyhén zajlik, de ezt nem lehet előre megjósolni sajnos, Heim Pál kórházas visszajelzésből látjuk, hogy most már vannak súlyosabb állapotba keveredő gyermekek is. – mondta Molnár Mariann.

A házi gyermekorvos hozzátette: az 5 és 11 éves kor közötti gyermekek oltása a Bugát Pál Kórház gyerekosztályán történik, amely továbbra is regisztrációhoz kötött, azonban a 12 év feletti gyermekeknek lehetőségük van regisztráció nélkül is megkapni a vakcinát. A korosztályok szerinti oltási időpontok a Bugát Pál Kórház weboldalán megtalálhatók.


Tovább az archívumra