Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre felelősebbek a gyöngyösi gazdik, szilveszterkor csak három kutya szökött el

Egyre felelősebbek a gyöngyösi gazdik, szilveszterkor csak három kutya szökött el

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös gazdái ötösre vizsgáztak szilveszterkor – mondta Bozsik Pál Ivett, a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület elnöke. Csupán három kutyáról kaptak bejelentést, valószínűleg a tűzijátékok hangjától ijedtek meg, és szöktek el, kettő közülük már hazakerült. A tapasztalatok szerint évről évre csökken a szilveszterkor elszökött kutyák száma, ez pedig azt jelenti, hogy egyre több a felelős állattartó.

Gazdiját keressük! Az Új Nap Közhasznú Egyesülethez érkezett a bejelentés szilveszter éjszakáján, hogy a felsővárosból eltűnt a képen látható kutya. Nem sokkal később azonban meglett a gazdája. Évről évre kevesebb kutya szökik el az év utolsó napján, és kerül a gyepmesteri telepre – mondja Bozsik Pál Ivett, az egyesület elnöke.

– Aki felelős gazda, az odafigyel ezen az estén a kutyájára, egyébként én mindig azt mondom, hogy valahol a középutat kell keresni, meg kell érteni azokat is, akiknek ez szórakozás, de én nem szeretem és a saját kutyáimon is látom, hogy van, amelyik retteg ilyenkor, de a felelős gazda próbálja ilyenkor a kutyáját biztonságba helyezni, és megérteni a másik oldalt is. – mondta Bozsik Pál Ivett, az Új Nap Közhasznú Egyesület elnöke.

Szilveszter este a Sárhegyről is eltűnt egy kutya, Bozsik Pál Ivett úgy tudja, még mindig keresi a gazdája. Egy fekete kutya pedig azelőtt lett meg, hogy a telepre került volna. A tűzijáték hangja minden állatra másképpen hat, ezért fontos, hogy figyeljük a jeleket, és ha félnek, nyugtassuk meg őket.

– Nálunk is van a mentett kutyáink között olyan, aki a vihartól nagyon fél, a tűzijátéktól viszont abszolút nem. De van, aki az utóbbitól fél, a vihar pedig nem érdekli, tehát minden kutyánál más, de az én tapasztalataim alapján kevesebb kutyát érint rosszul. – mondta Bozsik Pál Ivett.

Gyöngyösön városi tűzijáték nem volt, viszont így is hangos volt az év utolsó éjszakája. A város legutóbb az augusztus 20-i tűzijátékról kérdezte meg a lakosságot, és többek között az állatok védelme érdekében döntött úgy a többség, hogy lemond a látványosságról.


Tovább az archívumra