Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Január közepétől gyűjtik a lebontott karácsonyfákat

Január közepétől gyűjtik a lebontott karácsonyfákat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szerdától péntekig, illetve január 26-tól 28-ig gyűjti be a kiszolgált karácsonyfákat a hulladékkezelő Gyöngyösön. Az elszállítás ingyenes, a szakemberek csupán arra kérik az embereket, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása, illetve a balesetek elkerülése érdekében ne az úttestre, parkokba, vagy zöldterületekre, hanem a hulladékgyűjtő edények mellé tegyék ki a karácsonyfákat.

Ennél a társasháznál már halmokban állnak a lecsupaszított fenyők, de sokan nem tudják, mikor is szállítják el azokat.

– 12-e, 13-a, 14-e e hónapban Gyöngyösön fogjuk vinni, illetve 26, 27 és 28-án. A környező településeken is elvisszük a fákat, minden településre kétszer fogunk menni. Aki viszont nem tudja, és nem tud ezzel a lehetőséggel élni, ő beszállíthatja ide a hulladékudvarra, itt átvesszük. – mondta Hencz Zsolt, a NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Aki a céghez viszi a fenyőfáját, annak nem kell időpontot foglalnia, a hulladékudvar nyitvatartási idejében leadhatja. A hulladékgazdálkodási művezető kiemelte: akik a szállítással élnek, azok a fenyőfákat a megadott szállítási napon reggel 7 óráig helyezzék ki.

– A fenyőfákat díszektől, fényfüzértől, csillagszórótól egyéb díszektől mentesen kell kihelyezni a közterületre, lehetőleg a kukák mellé, illetve a társasházaknál a hulladéktároló ketrecek mellé kellene ezeket elhelyezni, úgy hogy a forgalmat ne akadályozza. – mondta Kovács Zsolt, a NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási művezetője.

Kovács Zsolt azt mondja, a begyűjtött fenyőfák energetikai hasznosításra kerülnek majd. Hozzátette: a szállítási időpontok honlapjukon megtalálhatók.


Tovább az archívumra