Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A megelőzésre hívták fel a figyelmet a rákellenes sétával Gyöngyösön

A megelőzésre hívták fel a figyelmet a rákellenes sétával Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rákellenes világsétához csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete. A város több pontjáról indultak a résztvevők. Céljaik között a rákszűrések fontosságára való felhívás, és az adományok gyűjtése is szerepelt. A Magyar Rákellenes Liga szervezésében tavaly negyven város csatlakozott az eseményhez, így a szervezet kivívta a nemzetközi elismerést.

Fagypont alatt van a hőmérséklet, mégis többen gyülekeznek a nyolcvanasi kispiacnál, azért, hogy a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének tagjaival figyelemfelkeltő sétára induljanak. A gyöngyösi szervezet már nem először a csatlakozott a rákellenes világsétához.

– Az első évben, ami tavaly volt, negyven városból, háromszáz fő csatlakozott ehhez az eseményhez, és ezzel az eseménnyel a Magyar Rákellenes Liga kiérdemelte azt, hogy a nemzetközi szervezettől is kapjon támogatást. – mondta Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének elnöke.

A daganatos betegségek elleni védekezés egyik legfontosabb eleme a megelőzés. Tóth Lászlóné arra hívta fel a figyelmet, hogy a világjárvány miatt nem tudnak csoportos szűréseket szervezni. Ugyanakkor az elnök hangsúlyozta, ha valaki szükségét érzi, egyénileg jelentkezzen az orvosánál.

– Ha valaki, valami kis dolgot észrevesz magán, attól függetlenül, ne csináljon belőle gondot és rögtön menjen egyedül az orvoshoz, de feltétlenül menjen és szüresse le magát. – mondta az elnök.

A gyöngyösi figyelemkeltő akción három csapat vett részt. Az összes résztvevő a Bugát Pál téren találkozott a rákellenes séta végén.


Tovább az archívumra