Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 3 millió forint készpénzt loptak el egy gyöngyösi nyugdíjastól

Több mint 3 millió forint készpénzt loptak el egy gyöngyösi nyugdíjastól

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 3 ismeretlen tettes tűzifát árult, ebből vásárolt a károsult. A fizetéskor figyelték ki, honnan veszi elő az idős férfi a pénzt, és ami ott maradt, később ellopták.

Ez a farakás, a levert fal és az elrabolt milliók helye naponta emlékeztetik Kis Jánost a lopásra. Három férfi egy ponyvás autóval járta a környéket, hogy a tüzelőanyagnak szánt akácfát eladják. A nyugdíjas évekig gyűjtögette pénzét, amit a kertben ásott el, onnan fizette ki a faárusoknak a pénzt. Közben Kis János szomszédja is átment, aki sokallta a pénzt a néhány mázsa fáért.

Majd a nyugdíjas még egy kávéra is meginvitálta őket. Az árusok ezalatt fosztották ki, vaskazettába rejtett megspórolt pénzét vitték magukkal. Több mint 3 millió forintot. Ezt a pénzt az idős férfi nyugdíjas éveire szánta. Az ügyben a férfi feljelentést tett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Ez az eset nem egyedülálló, hiszen a betörők, tolvajok és csalók célpontjai elsősorban az idősebbek. A rendőrök a mostani lopás kapcsán ismét arra hívták fel a figyelmet, hogy idegeneket ne engedjenek be házukba és ne tartsanak otthonaikban nagyobb készpénzt.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2011-04-20 )

Tovább az archívumra