Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Komoly kihívást jelentene a gyöngyösi önkormányzat számára, ha be kellene szállnia a megyei fenntartású Mátra Múzeum működtetésébe

Komoly kihívást jelentene a gyöngyösi önkormányzat számára, ha be kellene szállnia a megyei fenntartású Mátra Múzeum működtetésébe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a tavalyi költségvetés bevételei majdnem 100 %-ban teljesültek, a nehéz likviditási helyzetben az is előfordulhat, hogy európai uniós pályázatok önerejéhez sem lesz elegendő fedezet – minderről a kedd esti Döntés előtt-ben esett szó.

Csütörtökön várhatóan elfogadja Gyöngyös képviselő-testülete a város 2010-es költségvetésének zárszámadását. A grémium két frakciójának vezetője kedd esti műsorunkban egyet értett abban, hogy a tavalyi büdzsé takarékos, a város likviditási helyzetéhez igazított költségvetés volt. Hiesz György, a szocialista képviselőcsoport vezetője azt mondta: bizonyos bevételek a vártnál is jobban teljesültek.

Ennek ellenére a város hitelállománya növekedett a tavalyi esztendőben. Székács György polgári frakcióvezető úgy véli: a város jelenlegi helyzetében az is előfordulhat, hogy az önkormányzat uniós pályázatokról is lemarad, mert nem tudja előteremteni az azokhoz szükséges önerőt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a városnak a jelenleg megyei fenntartásban működő Mátra Múzeum üzemeltetéséhez is hozzá kell járulnia.

Ebben a kérdésben további egyeztetések várhatók a megyei és a városi önkormányzat között, ezeken a tárgyalásokon szó esik majd az ugyancsak megyei fenntartású oktatási intézmények, így a Vak Bottyán János és a József Attila középiskolák jövőjéről is.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-04-20 )

Tovább az archívumra