Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a művelődési központ

Megújul a művelődési központ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Márciustól már egy kívül-belül megújult Mátra Művelődési Központ várja majd a gyöngyösi közönséget. A fejlesztés a gyöngyösi önkormányzat által elnyert 135 millió forint pályázati támogatásból valósul meg. A korszerűsítés révén az épület funkciói bővülnek, így hatékonyabban tudja majd kiszolgálni a helyi közösség igényeit.

Bontják a falat a színházterem bejáratánál. A nemrégiben energetikai korszerűsítésen átesett Mátra Művelődési Központban újra dolgoznak, ezúttal a közösségi tereket alakítják át, egyebek mellett a színháztermet is szélesebb ajtókon lehet majd megközelíteni. Új padlóburkolatot és elektromos hálózatot kapnak az emeleti klubhelyiségek. A szakemberek már dolgoznak a tűzjelzőrendszer hálózatának a kiépítésén. A régi világítást az álmennyezet mögé rejtett korszerű LED-égők váltják az aulában és a kamarateremben, ami egybenyitható lesz. A kamaraterem egy kisebb és egy nagyobb szobára lesz osztható, amit egy távvezérlésű függöny választ majd el.

– A konferenciaterem egy új függönnyel lesz leválasztva, ami korszerű, 3 rétegű, lángmentes, a középső rétege pedig egy hanggátló molton anyagból kerül majd megvalósításra, ami szintén lángmentes, tehát a hatályos tűzvédelmi előírásoknak az is megfelel. – mondta Nagy Andrea, a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Leszerelték a régi mosdókagylókat. Megújul az alsó és felső vizesblokk is. A ruhatár mögött egy akadálymentes mosdót alakítanak ki. Az információs pult is meg fog újulni. A bejáratnál található két üvegajtó közé kerül majd. A pincében egy külön bejáratú raktárhelyiséget, a jelmeztárban pedig egy elektromos detektívrácsot építenek ki. Nagy Andrea igazgató szerint minőségi előrelépés ez a ház életében.

– Örülünk annak, hogy épül, szépül a Mátra Művelődési Központ. Hiszen ez a közösségi életnek, ami most a pandémia miatt háttérbe szorul, csonka lett, mert előtérbe helyeződött a biztonságunk, de reméljük, hogy ez változni fog. Megszűnik a vírus okozta kényszerpálya, és akkor egy teljesen megújult, komfortos és biztonságosabb művelődési házban tudjuk várni a vendégeket. – mondta Nagy Andrea.

A munkálatok november elején kezdődtek, és várhatóan március végére fejeződnek be. A tervek szerint április elején tavaszköszöntő bállal fogadják a ház csoportjait.


Tovább az archívumra