Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Aláírták az éves bérmegállapodást a Braunban

Aláírták az éves bérmegállapodást a Braunban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Január 20-án ünnepélyes keretek között aláírták az éves bérmegállapodást a B. Braun gyöngyösi gyáregységében. Idén átlagosan 7%-kal emelkedik a munkavállalók alapbére, ami az egyéb juttatásokkal és bónuszokkal tovább növekedhet, összességében akár 17 %-kal többet kereshetnek a cég dolgozói. Az eseményen elhangzott az is, hogy a pandémia a cégre is kihatott, de tudták teljesíteni az éves tervet, köszönhetően a dolgozói kollektívának, szakszervezeti képviselőknek.

Az elmúlt év végén kezdték meg az egyeztetést a szakszervezeti képviselők a cégvezetéssel a 2022-es munkavállalói bérekről és juttatásokról. Rövid idő alatt le is zárultak a bértárgyalások, január 20-án pedig ünnepélyes keretek között írták alá a megállapodást. Bognár József termelési igazgató elmondta: a dolgozók többsége 7 %-os alapbéremelésben részesül, ugyanakkor különböző bónuszlehetőségek állnak rendelkezésükre.

– Ennek egyik jelentős eleme a teljesítménybónusz, hogyha egy adott napon a bennlévő dolgozók elérik a meghatározott termelékenységi szintet, akkor 2500 forint/nap bónuszban fognak részesülni. A másik ösztönző, a jelenlét ösztönzése, ennek kapcsán két lába van a rendszerünknek: az egyik egy napi jelenléti bónusz, hogyha valaki egy hónapban nem hiányzott egy napot sem, akkor 20 000 forint bruttó plusz kiegészítést fog kapni, illetve 25 ezer forint SZÉP-kártyát. – mondta Bognár József, a B.Braun Medical Kft. termelési divízió igazgatója.

A különböző pluszjutattásokkal és túlóradíjakkal együtt akár bruttó 480.000 Ft-os havi fizetést is elérhetnek a munkavállalók – hangzott el az aláírás alkalmával.

– Én azt gondolom, hogy ezekkel a jövedelmekkel, amit most biztosítunk ezzel a megállapodással, egy biztos hátterű fejlődő cég hátterét tudjuk biztosítani a jelentkezőknek. – mondta Bognár József.

A jelenlegi 1600 fő mellé további 100 új munkavállalót szeretnének felvenni a gyöngyösi gyárba. A szakszervezet képviselői sikeresnek ítélték a megállapodást, hiszen a legfontosabb céljukat elérték, hogy a jelenlegi, magas inflációs környezetben emelkedjenek a bérek.


Tovább az archívumra