Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az elmúlt hónapok állandó etnikai feszültségei után kitört tegnap esti tömegverekedésben három ember megsérült Gyöngyöspatán, egyikük súlyosan

Az elmúlt hónapok állandó etnikai feszültségei után kitört tegnap esti tömegverekedésben három ember megsérült Gyöngyöspatán, egyikük súlyosan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véderősök és romák csaptak össze, mindkét fél a másik oldalt vádolja a konfliktus kirobbantásával.

Nincs rend Gyöngyöspatán. Ezt jelzi a vérfolt az aszfalton. Eszes Tamást, a Véderő megbízott parancsnokát a szervezet többi tagja hívta a településre, miután szerintük nyolcvan cigány kifigyelte és megtámadta több bajtársukat, akik a szállásukra igyekeztek vissza.

Van, akinek a véderősök közül csontja, másnak ujja tört a tömegverekedésben, ecsetelte Eszes Tamás, aki politikai haszonszerzésért megszervezett provokációnak tartja a történteket, szerinte így akarják lejáratni a magyarság és a Véderő ügyét. A Szebb Jövőért Polgárőrség helyi vezetője, Hartyányi Attila kiemelte: családját az elmúlt éjjel már másodszor kellett elmenekítenie, mert a cigányok fenyegették őket.

A cigányok szerint viszont a véderősök kővel dobálták meg a házaikat, ezzel provokálták majd támadták meg őket azután, hogy csellel elvonták az őket őrző rendőröket a környékről, a romákat pedig az Arany János utcába csalták. Ekkor indult el a verekedés.

A cigányok közül egy 14 éves fiúnak a szeme sérült, ő kórházba került. Rajta kívül is öten-hatan megsérültek, de nem mertek orvoshoz menni, mondta Farkas János. Ma egész nap rengeteg rendőr biztosította a rendet, akiknek éjjel is sok volt a munkájuk, mondta Soltész Bálint.

Egy 36 éves férfit előállítottak, ellene csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával indult eljárás, és másik hat személy ellen is nyomoznak, hogy kiderítsék, mi volt a szerepük a verekedésben. A Véderősök, a rendőrök és a cigányok ezekben az órákban egyaránt arra várnak, hogy kiderüljön, mit vett fel a környéket filmező térfigyelő kamera.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-04-27 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:57
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:10
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Vajdaszentiványi dallamok
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság