Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai eszmecsere, új ismeretségek kialakulása és városnézés

Szakmai eszmecsere, új ismeretségek kialakulása és városnézés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyen programokkal várták a gyöngyösi Dobó Úti Óvoda dolgozói a testvér intézményi programnak köszönhetően városunkba látogató Kézdivásárhelyi óvónőket.

Gyöngyös és Kézdivásárhely testvérvárosi kapcsolata 16 éves múltra tekint vissza. Ezalatt a 1,5 évtized alatt több intézmény között is testvér kapcsolat alakult ki. A Dobó Úti Óvoda és a Csipkerózsika Óvoda dolgozói 1 évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással. Az óvónők szerint ez a program kiváló lehetőséget nyújt a szakmai tapasztalatok cseréje is.

Októberben a gyöngyösi óvoda dolgozói már jártak Kézdivásárhelyen. Az óvodapedagógusok ekkor találkoztak először. Most a Dobó Úti Óvoda óvónői látták vendégül a Csipkerózsika Óvoda delegációját, akik a Mátrával és Gyöngyössel is megismerkedtek. A kézdivásárhelyi intézmény igazgatója elmondta, eddig tapasztalatai szerint nincsenek lényeges különbségek a két ország óvodái között.

Ugyan a két óvoda kapcsolata még nagyon friss, az óvónők egyetértettek abban, hogy a jövőben is mindent meg fognak tenni a kialakult ismeretségek fenntartása és ápolása érdekében.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-04-27 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés