Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több mint 300 millió forintos megtakarítást remél a gyöngyösi önkormányzat attól a javaslatcsomagtól, amelyet múlt héten fogadott el a város képviselő-testülete

Több mint 300 millió forintos megtakarítást remél a gyöngyösi önkormányzat attól a javaslatcsomagtól, amelyet múlt héten fogadott el a város képviselő-testülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A csomag részleteiről alpolgármester és az alpolgármester szerdai műsorunkban beszélt.

Újabb, 150 millió forintos hitel, törlesztési moratórium, a béren kívüli juttatások megvonása – ez néhány eleme annak a tíz pontos javaslatcsomagnak, amelytől a gyöngyösi önkormányzat azt reméli, helyrerázhatja a város nehéz helyzetbe került költségvetését. Mostanra ugyanis a város gazdálkodása kritikus helyzetbe került.

Ezek a feladatok meghaladják a város teljesítőképességét, ami arra késztette az önkormányzatot, hogy takarékoskodásba kezdjen, mielőtt hasonló helyzet állna elő, mint az adósságrendezési eljárás alá került megyei önkormányzatnál – fogalmazott Faragó László. A mostani csomag az elképzelések szerint 320 millió forintos megtakarítást eredményez majd, Réthy Béla alpolgármester azt mondta: ezzel szeptemberig egyensúlyba kerül a költségvetés, akkor pedig újraértékelik majd a helyzetet.

A takarékossági intézkedések azonban folytatódnak, az önkormányzatnak ugyanis egészen 2027-ig évi 500 millió forintot kell törlesztenie, ami a következő években is komoly terhet jelent majd.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-05-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés