Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Többek között kétkezi szakmák művelőitől ellesett praktikákat elsajátítva vált az ország egyik legelismertebb orvosává Dr. Papp Lajos

Többek között kétkezi szakmák művelőitől ellesett praktikákat elsajátítva vált az ország egyik legelismertebb orvosává Dr. Papp Lajos

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A volt szívsebész, mai jobboldali gondolkodó néhány napja Gyöngyöshalász vendége volt.

Kevesen gondolnák, hogy mennyi szakmai fortélyt leshet el egy szívsebész más szakmák művelőitől – fejtette ki Gyöngyöshalászon Dr. Papp Lajos. Mint mondta, az orvosi pálya előtt az értelmiségi pályától politikai alapon eltiltva kétkezi munkásként dolgozott, szobafestők, tejesemberek, uránbányászok között. Innen tanult meg sok olyan apró praktikát, amellyel az ország egyik legjobb sebészévé válhatott.

Dr. Papp Lajos emellett rengeteg állatkísérleten edzette tudását, például több, mint ezer kutyát műtött meg önszorgalomból, mielőtt emberek kerültek szikéje alá. A halál és az élet mikéntje régóta foglalkoztatja, a születés és a vég közötti életpálya szerinte mindenki számára adott, de befolyásolható.

A jobboldali gondolkodó legutóbb 2008-ban tartott előadást Gyöngyöshalászon, akkor a trianoni békeszerződés kapcsán fejtette ki gondolatait.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-19 )

Tovább az archívumra