Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megalakult a főiskolán a Magyar Közgazdasági Társaság Gyöngyösi Szervezete

Megalakult a főiskolán a Magyar Közgazdasági Társaság Gyöngyösi Szervezete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az eseményen megjelent a Társaság főtitkára is, aki kiemelte: ez a szakmai fórum a gazdasági élet minden szereplőjének fórumot biztosít, hogy megvitathassák a gazdaság problémáit.

Az 1894-ben alapított, idén május 27-én 117 éves Magyar Közgazdasági Társaság országunk egyik legrégibb szakmai társasága. Az alapítók között olyan nevek szerepelnek mint Széll Kálmán, Wekerle Sándor, vagy épp Tisza István. A Társaság Gyöngyösi szervezetének megalakulása a főiskolán nemcsak e történelmi hagyomány ápolását jelenti, hanem a jelen gazdasági problémáit boncoló szakemberek magas színvonalú szakmai fóruma miatt is.

A szimbolikus alakuló ülésen a Társaság főtitkára is jelen volt, aki elmondta: a főiskolán 2003 óta 5 alkalommal rendezték meg a Fiatal Közgazdász Találkozót. A meghívott előadók között korábbi és jelenlegi miniszterek, a szakma jeles képviselői, akadémikusok, a vállalati szféra szereplői, valamint a Kereskedelmi és Iparkamara prominensei már eddig is szerepeltek.

A főtitkár hangsúlyozta: a Társaság nem pusztán elméleti szakmai kérdések összegyűjtője, hanem a Jelen gyakorlati gazdasági problémáit kutatók vitafóruma is.

Halm Tamás kérdésünkre elmondta: a válság legfontosabb tanulsága, hogy „Ne legyünk dogmatikusak!”: folyamatosan tartsunk lépést a változásokkal, és a változásokra tartalékképzéssel készüljünk fel. Hozzátette: az állami bürokrácia, és a pályázati rendszer hiányosságainak szapulása helyett minden vállalkozónak folyamatosan képeznie kell magát, hogy a versenyképességét meg tudja őrizni.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-05-19 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés