Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már zajlik a bíróság által elrendelt adósságrendezési eljárás a megyei önkormányzatnál

Már zajlik a bíróság által elrendelt adósságrendezési eljárás a megyei önkormányzatnál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A grémium vezetője szerint nem kerül veszélybe az intézmények működése, a közgyűlés előző elnöke pedig mulasztással vádolja a mai vezetőket, mert nem fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

Minden megyei intézménynél biztonságban érezhetik magukat a dolgozók és az ellátottak a már elindult adósságrendezési eljárás alatt – mondta híradónknak a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szabó Róbert.

Mint ismert, egy fővárosi cég által évekkel ezelőtt benyújtott, mára 280 milliósra nőtt számla ki nem fizetése kapcsán indult el a legfeljebb 210 napos folyamat, amely alatt csak a kötelező feladatokra fordíthat pénzt a megye. Ráadásul csak a legutóbbi közgyűlésen derült ki, hogy a megyének hitelező számlavezető OTP is 6,2 milliárdos követeléssel állt elő. A pénzügyi biztos bevonásával most azt vizsgálják, lehet-e egyezségre jutni a hitelezőkkel, illetve hogy melyek azok a nagy értékű, forgalomképes, de kihasználatlan ingatlanok, amelyeket az adósság csökkentésére felhasználhat a megyei önkormányzat.

Sós Tamás, a korábbi megyei grémium irányítója viszont úgy véli, súlyos hibát követett el a közgyűlés fideszes vezetése, mikor a csődeljárást választotta, és nem fellebbezett a bíróság csődbiztost kirendelő végzése ellen sem. Az MSZP-s politikus azt is jelezte: feljelenti a fideszes vezetést a személye ellene többször felhozott nyilvános vádak miatt.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-05-31 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság