Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zajlanak a tárgyalások a Mátra Múzeumot fenntartó megye és Gyöngyös között a múzeum finanszírozásáról

Zajlanak a tárgyalások a Mátra Múzeumot fenntartó megye és Gyöngyös között a múzeum finanszírozásáról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az adósságrendezés alatt álló megyei önkormányzat átadná az üzemeltetést a városnak, amelynek szintén nincs elég pénze a fenntartásra. A megegyezés fontosságában azonban egyetértenek.

A megyei grémium vezetője, Szabó Róbert az Aktuálisnak leszögezte, a megyei önkormányzat a náluk folyó adósságrendezés miatt nem kötelező feladatként nem támogathatja tovább a Mátra Múzeum üzemeltetését, de a gyöngyösiek érdekét szem előtt tartva a megegyezésre törekszenek.

A tárgyalások eddigi állásáról megkérdeztük Dr. Réthy Bélát, Gyöngyös alpolgármesterét is, aki elmondta: a legutóbbi egyeztetés eredménytelen volt, azon sem a megye politikai vezetése, sem a megyét irányító csődbiztos nem volt ott. Most ígéretet kaptak arra, hogy Szabó Róbert is ott lesz a tárgyalóasztalnál, a városvezetés viszont azt is szeretné tudni, milyen üzemeltetési költségekkel járna a közös fenntartás Gyöngyös számára. Eddig ugyanis csak számokat láthattak.

A múzeum közös üzemeltetését egyébként egy régebbi szerződés rögzíti. A megye a kert és a pavilon fenntartását adná át ősztől, a gyöngyösi grémium viszont legkorábban eleve 2012 januári átvételt rögzített vonatkozó határozatában. A megegyezés Szabó Róbert szerint gyorsan megszülethet.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-06-02 )

Tovább az archívumra